Southgate figyelmeztette a City játékosait: Mindennek megvan a határa

A Bajnokok Ligája döntője óta a győztes Manchester City játékosaitól volt hangos Isztambul, Ibiza és Manchester, de az ünneplés napjainak immáron vége, mert a futballistáknak már a válogatottjaiknál kellett játékra jelentkezniük. Gareth Southgate angol szövetségi kapitány figyelmeztette is az övéit, hagyjanak fel a bulizással, és végre a feladatukra koncentráljanak.

Magyar Nemzet
2023. 06. 16. 10:58
Gareth Southgate
Nápoly, 2023. március 22. Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtóértekezletet tart a nápolyi Diego Maradona stadionban 2023. március 22-én. Anglia másnap Olaszország ellen játszik labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ mérkõzést a C csoportban. MTI/EPA-ANSA/Ciro Fusco Fotó: Ciro Fusco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol labdarúgó-válogatott kiválóan kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, a C csoportban valós ellenfelének tekinthető Olaszországot idegenben, Ukrajnát hazai pályán győzte le, így hat ponttal az ötös élén áll. A Gareth Southgate vezette szigetországiakra most két újabb mérkőzés vár, pénteken Máltán (20.45, tv: Spíler 2) vendégeskednek, hétfőn pedig Észak-Macedónia legjobbjaival csapnak össze az Old Traffordon (20.45, tv: Spíler 2).

Jack Grealish ezen fotója aligha nyerte el Southgate tetszését
ezen fotója aligha nyerte el Southgate tetszését Fotó: AFP/Oli Scarff

A feladat tehát adott, Gareth Southgate joggal várná el a játékosaitól, hogy erre koncentráljanak, ezért rájuk szólt, ideje maguk mögött hagyni a bulizással töltött napokat. A válogatottba ugyanis a Manchester City több futballistája is meghívót kapott, akik a Bajnokok Ligája megnyerése óta kirúgtak a hámból, és Jack Grealish vezérletével egymás után döntötték magukba az italokat. Utóbbit az angolok szövetségi kapitánya nem nézte jó szemmel, ahogyan azt sem, hogy az ünneplésük szinte minden pillanatát a nagyközönség elé tárták az interneten.

– Mindennek megvan a határa, és mi folyamatosan szemmel tartjuk a játékosainkat – fogalmazott Southgate, amikor arról kérdezték, a City futballistái túlzásba vitték-e az ünneplést. – Beszélgettem a srácokkal, és elmondtam nekik, hogy most mire kell összpontosítaniuk. Bármit is mondok nekik erről, azt négyszemközt teszem, úgy gondolom, hogy nem lenne értelme a nyilvánosság előtt megvitatni ezeket a kérdéseket. Ez még ismeretlen terület, mert bár korábban voltak olyan futballistáink, akik a Bajnokok Ligája döntőjében szerepeltek, de triplázó játékosok még nem voltak a csapatunkban. Rengeteg minden elterelhetné a figyelmüket ezen a nyáron, ha ezt engednénk – tette hozzá.n

 

Southgate magát nem szívesen látta volna hasonló helyzetben

A Citytől érkezők, tehát Grealish, Kyle Walker, Phil Foden és Kalvin Phillips annyi engedményt azért kaptak, hogy az egyébként már vasárnap óta együtt készülő kerethez csak csütörtök este kellett csatlakozniuk.

– Pihenésre, alvásra van szükségük, és megfelelően kell táplálkozniuk, hogy készen álljanak a mérkőzésekre. Tudom, hogy néhány nap múlva nagy segítségünkre lehetnek, amikor Észak-Macedóniával csapunk össze – vélekedett Southgate, aki azt is elárulta, a játékosai cselekedeteivel nem minden esetben ért egyet. – Ma már mindenki megosztja minden pillanatát a közösségi médiában. Ez hatalmas különbség az én aktív éveimhez képest – nem igazán örültem volna neki, ha a bulizós éjszakáink fotói a nyilvánosság elé kerülnek. Az én generációmnak rengeteg problémája származott volna ebből.

Európa-bajnoki selejtezősorozat, 3. forduló, pénteki program

B csoport: 
Görögország–Írország 20.45
Gibraltár–Franciaország 20.45 (tv: Aréna 4)
Az állás: 1. Franciaország 6 pont/2 mérkőzés, 2. Görögország 3/1 (3-0), 3. Hollandia 3/2 (3-4), 4. Írország 0/1 (0-1), 5. Gibraltár 0/2 (0-6)

C csoport: 
Málta–Anglia 20.45 (tv: Spíler 2)
Észak-Macedónia–Ukrajna 20.45
Az állás: 1. Anglia 6 pont/2 mérkőzés, 2. Olaszország 3/2 (3-2), 3. Észak-Macedónia 3/1 (2-1), 4. Ukrajna 0/1 (0-2), 5. Málta 0/2 (1-4)

D csoport: 
Lettország–Törökország 20.45
Wales–Örményország 20.45
Az állás: 1. Horvátország 4 pont/2 mérkőzés (3-1), 2. Wales 4/2 (2-1), 3. Törökország 3/2, 4. Örményország 0/1 (1-2), 5. Lettország 0/1 (0-1)

H csoport:
Finnország–Szlovénia 18.00 (tv: Spíler 2)
Dánia–Észak-Írország 20.45
San Marino–Kazahsztán 20.45
Az állás: 1. Szlovénia 6 pont, 2. Dánia 3 (5-4), 3. Észak-Írország 3 (2-1), 4. Kazahsztán 3 (4-4), 5. Finnország 3 (2-3), 6. San Marino 0

I csoport:
Andorra–Svájc 20.45 (tv: Match 4)
Fehéroroszország–Izrael 20.45
Koszovó–Románia 20.45
Az állás: 1. Svájc 6 pont (8-0), 2. Románia 6 (4-1), 3. Koszovó 2, 4. Andorra 1 (1-3), 5. Izrael 1 (1-4), 6. Fehéroroszország 0

Borítókép: Gareth Southgate: mindennek megvan a határa (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ciro Fusco)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.