Szoboszlai hálószaggató góllal mentette meg a Liverpoolt + videó

A Liverpool a Leicester elleni Angol Ligakupa-mérkőzésen is hátrányba került, de ahogy eddig az idényben mindig, szerdán is volt válasza. Cody Gakpo szerezte a Vörösök egyenlítő találatát, majd néhány perccel a becserélése után Szoboszlai Dominik is gólt lőtt. Nem is akármilyet! A mérkőzés végén Diogo Jota egy sarkazós találattal szállt be a gyönyörű gólok versenyébe, így a Liverpool 3-1-re nyert, és továbbjutott a negyedik fordulóba. A Manchester City kiesett, Kerkez Milos csapata viszont ott van a következő körben, a Bournemouth hazai pályán 2-0-ra győzött a Stoke City ellen.

2023. 09. 27. 22:31
776031757 Szoboszlai Dominik Liverpool
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai celebrates after scoring his team second goal during the English League Cup third round football match between Liverpool and Leicester City at Anfield in Liverpool, north west England on September 27, 2023. (Photo by PETER POWELL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp szokásához híven nem a legerősebb csapatát küldte pályára a ligakupában, így Alisson Beckert, Mohamed Szalaht és Andy Robertsont még a Liverpool meccskeretébe sem nevezte, Szoboszlai Dominiket, Alexis Mac Allistert, Virgil van Dijkot, Luis Díazt és Darwin Núnezt pedig a kispadra küldte az angol másodosztályban szereplő Leicester elleni mérkőzésen.

776031757 Szoboszlai Domninik Liverpool
Szoboszlai Dominikre nem volt ellenszer Fotó: AFP/PETER POWELL

A Liverpool már a 2. percben tesztelte a vendégek kapusát, Jakub Stolarczykot, de ünneplésre nem volt oka az Anfield közönségének. Éppen az ellenkezője történt, ugyanis a Leicester egy gyors kontrából azonnal vezetést szerzett, Yunus Akgun passzát követően Kasey McAteer fejezte be a támadást. (0-1)

A következő húsz percet megnyomta a Liverpool, de Ben Doak csak a felső lécet találta el, egy korábbi vörös, Conor Coady pedig Cody Gakpo két lövésénél is megmentette a Leicestert, egy alkalommal a gólvonalon állta a labda útját az angol védő. Hiába próbálkozott az első félidőben tizenöt kapura lövéssel Klopp gárdája, a kontratámadásokra berendezkedő Rókák megtartották egygólos előnyüket, így a Liverpoolra a megszokott feladat várt, vagyis hogy fordítson a második játékrészben.

Amiért korábban hiába hajtott a hazai tüzérség, a fordulás után mindössze három perc alatt összejött: Ryan Gravenberch előkészítése után Gakpo 12 méterről bevette a bal alsót. (1-1)

Alig pár perccel később Gakpo milliméterekre volt attól, hogy a vezető gólt is megszerezze, de pechjére a felső lécről kifelé pattant a labda.

Klopp a 65. percben szánta el magát, hogy először cseréljen. Hatalmas üdvrivalgás fogadta az érkezőket, Szoboszlai Dominiket és Darwin Núnezt. Nem kellett sokat várni rá, hogy a liverpooli szentély nézőserege újra a magyar középpályást ünnepelje: Szoboszlai a 70. percben húsz méterről célba vette a kaput és hálószaggató gólt szerzett! (1-2)

Szoboszlai bombája:

A találkozón addig nem brillírozó Diogo Jota vitte be a kegyelemdöfést a Leicesternek: Jarell Quansah ügyesen tört be az ötösig, majd középre tette a labdát, a portugál szélső pedig gyönyörű mozdulattal, sarokkal a jobb alsóba továbbította a játékszert. (3-1)

Jota káprázatos gólja:

A Liverpool a folytatásban még növelhette volna a különbséget, de több gól már nem esett a meccsen, így Jürgen Klopp gárdája 3-1-es győzelemmel jutott a negyedik körbe.

A Bournemouthnak szerdán szintén egy másodosztályú csapat, a Stoke City volt az ellenfele. Kerkez Milosék a 0-0-s első félidőt követően a második elején két gólt is szereztek, ezzel el is döntötték a mérkőzést, tehát ők is a negyedik fordulóban folytatják. A magyar balhátvéd végig a pályán volt és ezúttal is nagyszerű teljesítményt nyújtott.

Angol Ligakupa, 3. forduló, szerdai eredmények:
Liverpool–Leicester 3-1 (0-1)
gólszerzők: Gakpo (48.), Szoboszlai (70.), Jota (89.), ill. McAteer (3.)

Aston Villa–Everton 1-2 (0-1)
Blackburn–Cardiff 5-2 (2-2)
Bournemouth–Stoke 2-0 (0-0)
Brentford–Arsenal 0-1 (0-1)
Chelsea–Brighton 1-0 (0-0)
Fulham–Norwich 2-1 (1-0)
Lincoln–West Ham 0-1 (0-0)
Newcastle–Manchester City 1-0 (0-0)

Borítókép: gólöröme a Leicester ellen (Fotó: AFP/PETER POWELL)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.