Marco Rossi elgondolkodhat azután, ami pénteken Cipruson történt + videó

A svéd labdarúgó-válogatott pénteken felkészülési mérkőzésen 2-1-re legyőzte Észtországot a ciprusi Páfosz városában. A borzalmas időjárási körülmények között rendezett találkozón a svédek egyenlítő gólját a magyar származású Sebastian Nanasi szerezte – számolt be a meccsről az Origó. Ismert, hogy Nanasi akár a magyar válogatottban is játszhatna, és ezen Marco Rossi szövetségi kapitány talán újra elgondolkodik.

2024. 01. 13. 13:01
null
240112 The starting eleven of Sweden pose of a team photo ahead of the international friendly football match between Sweden and Estonia on January 12, 2024 in Paphos. Top left; Isaac Kiese Thelin , goalkeeper Oliver Dovin , Anton Eriksson , Nahir Besara . Henrik Castegren and Anton Salétros. Bottom left: Armin Gigovic , Johan Karlsson , Samuel Dahl , Taha Ali and Sebastian Nanasi. Photo: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0324 Fotó: BILDBYRÅN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A múltban volt pár játékos, akinek volt opciója arra, hogy a magyar válogatottat válassza, amit ezek a labdarúgók a saját maguk reklámozására fordítottak. Méghozzá azért, hogy meghívót kapjanak attól az országtól, amelyben futballoznak. De velünk nem lehet viccelődni. A magyar válogatottal nem lehet viccelődni – fogalmazott az NB1.hu-nak adott karácsony előtti interjújában, és erre Sebastian Nanasi a következőképpen reagált az Aftonbladet svéd hírportálnak: – Csak annyit mondtam, hogy nem zártam be egyetlen ajtót sem. Svédország hívott, Magyarország nem, szóval számomra nem furcsa, hogy igent mondtam Svédországnak.

Sebastian Nanasi
Sebastian Nanasi pénteken megszerezte az első gólját a svéd válogatottban Forrás: X/Svensk Fotboll

Rossi nyilatkozatát, amelyek alapján egyelőre nincs reális esélye arra, hogy magyar válogatott legyen, Sebastian Nanasi így kommentálta:

– Ha így van, akkor így van. Majd kiderül a jövőben.

 

Az apai ágon magyar felmenőkkel rendelkező támadó 2023-ban bajnoki címet szerzett a Malmö csapatával, amelynek Nanasi lett a második legeredményesebb játékosa, 29 mérkőzésen 11 gólt és hét gólpasszt jegyzett. S őt választották meg a bajnokság, az Allsvenskan legjobb futballistájának.

A 21 éves támadó pénteken harmadszor szerepelt felkészülési mérkőzésen a svéd válogatottban, és megszerezte az első gólját. A ciprusi Páfosz városában a svédek 0-1-ről 2-1-re fordítottak az észtek ellen, Nanasi az egyenlítő gólt szerezte a 30. percben. Az 59. percben lecserélték.

 

 

Nanasi és Salétros is rendelkezik magyar felmenőkkel

Az Origó beszámolója szerint az első félidőben gyakorlatilag értékelhetetlen játék folyt a pályán álló víz miatt, de a játékvezető mégis úgy döntött, hogy ha a játékosok szeretnének focizni, akkor játsszák le a meccset. A svéd válogatottban Nanasi mellett még egy magyar felmenőkkel rendelkező játékos pályára lépett, akire Marco Rossi elméletileg számíthatna: Anton Salétros napra pontosan négy év után játszotta le a második meccsét a válogatottban. Az AIK 27 éves középpályása is kezdett, a 77. percben lecserélték.

Egy összeállítás Sebastian Nanasiról:

Borítókép: Sebastain Nanasi a 11-es, Anton Salétros a 8-as mezben a svéd válogatotban a pénteki, észtek elleni meccs előtt (Forrás: Facebook/Svensk fotboll)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.