Xavi: „Ha lemondok, egy fityinget se kaptam volna”

Nagy az öröm Barcelonában: Xavi úgy döntött, hogy a következő idényre is marad. A katalán tréner a Barca csütörtöki sajtótájékoztatóján elmagyarázta, miért változtatta meg a döntését, amivel a főnökeit is boldoggá tette.

2024. 04. 25. 16:08
Xavi úgy érzi, a lehető legjobb döntést hozta meg
Xavi úgy érzi, a lehető legjobb döntést hozta meg Fotó: EPA/Enric Fontcuberta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvalósult, amit korábban előrevetítettek: Xavi lesz a Barcelona vezetőedzője a következő idényben is. A tréner januárban jelentette be, hogy a szezon végén továbbáll, szerdán azonban Joan Laporta klubelnöknek és Deco sportigazgatónak sikerült rávenniük őt, hogy kitöltse a 2025 nyaráig szóló szerződését. Szerda este söpört végig a hír a sajtón, csütörtökön pedig a Barcelona sajtótájékoztatót tartott, és megerősítette a korábbi értesüléseket.

Nagy az egyetértés Laporta (balra) és Xavi között
Nagy az egyetértés Laporta (balra) és Xavi között Fotó: EPA/Alejandro García

– Jól tudják, hogy Barcelona-szurkoló vagyok, és mindig a legjobbat akarom a klubnak – kezdett bele mondójába Xavi. – Korábban abban a hiszemben mondtam le, hogy ez lenne a legjobb a klubnak, a körülmények viszont azóta megváltoztak, és már úgy látom, hogy azzal szolgálom a Barca javát, ha maradok. A projektnek még nincs vége, ezért változtattam meg a döntésemet. Nem a környezet nyomására döntöttem így – magyarázta a csapattal tavaly bajnokságot nyerő tréner.

A rossz nyelvek szerint nem ez volt a fő ok, hanem az, hogy Xavi nem akart elesni egy nagy summától. Az edző cáfolta ezen híreszteléseket. 

– Hallottam olyan pletykákat, azért folytatom, hogy pénzt kapjak az utolsó idényért is. De ez nem igaz, ha távozom, akkor egy eurót sem kaptam volna, ezt az elnök is jól tudja. Az a pénz már az új edzőé lett volna 

– húzta alá a 44 éves szakember.

 

Xavi azt is elárulta, azok után, hogy a játékosok értesültek a hírről, csütörtök reggel zajlott le az idény talán legjobb edzése. De nem csak a futballistákat dobta fel a hír, a klubelnök is hasonló lelkesedéssel nyilatkozott:

– Korábban arról beszélt, hogy a távozást fontolgatja, de tegnap láttuk rajta, hogy nagyon lelkes, győzni akar, versenyre kelni a többi csapattal. Lesznek változások, néhány téren javulásra van szükség. Remek hír, hogy marad, mert stabilitásra van szükségünk. Nagyon boldog vagyok, és az elnökség is egyhangúlag támogatta a döntést – fejtette ki Laporta, hozzátéve, valójában sosem tárgyaltak más edzővel, mert mindvégig abban bíztak, hogy Xavi marad.

Ancelotti ezt gondolja Xavi pálfordulásáról

A nagy rivális Real Madrid vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit is megkérdezték arról, mit szól a fordulathoz.

– Úgy gondolom, hogy Xavi remek munkát végzett, a klubot is jól imeri, szóval ez tűnik a helyes döntésnek – állapította meg az olasz tréner.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.