Elúszhatott a bajnoki cím, de Klopp már más miatt aggódik

A Liverpool újabb pocsék éjszakán van túl áprilisban, az Everton elleni vereség miatt a vörös csapat valószínűleg a bajnoki címről is lemondhat. Jürgen Klopp a szerdai mérkőzés után megjegyezte, most már abban sem lehetnek biztosak, hogy a Liverpool a legjobb négy között, azaz a Bajnokok Ligája-indulást érő helyen végez a Premier League-ben.

2024. 04. 25. 4:54
Jürgen Klopp csalódást keltő estén van túl
Jürgen Klopp csalódást keltő estén van túl Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ligakupa februári megnyerése után március közepén három további trófea megszerzéséért volt versenyben a Liverpool, április végén azonban ott tartunk, hogy egy kupával zárja Jürgen Klopp utolsó ottani idényét az angol klub. A Manchester United ejtette ki a riválist az FA-kupából márciusban, az akkor kapott pofon után azóta sem tudott felállni a Liverpool, így az Európa-ligából is kiesett, és a Premier League-ben egy döntetlen mellett két mérkőzést is elveszített. Ezek után bottal ütheti az Arsenal és a Manchester City nyomát, mivel az említett két csapat nem tett szívességet nekik.

Szalah (balra) és Núnez góljai nagyon hiányoznak a Liverpoolnak
Szalah (balra) és Núnez góljai nagyon hiányoznak a Liverpoolnak Fotó: MTI/AP/Jon Super

A Liverpool most már csak a riválisok segítségével lehetne bajnok. De Jürgen Klopp az Everton elleni 2-0-s vereséget követően elmondta, ő nem sok jóban bízik, sőt, még amiatt is aggódik, hogy a Vörösök egyáltalán a Bajnokok Ligájába bejutnak-e. Ehhez a legjobb négyben kellene végezniük a PL-ben, és ugyan a jelenleg még második Liverpoolnak tizennégy pont előnye van az ötödik Tottenhammel szemben, a Spurs két mérkőzéssel kevesebbet játszott nála.

– Arra lenne szükségünk, hogy a riválisaink elveszítsenek néhány mérkőzést, de ez nem jellemző rájuk. Az Arsenal nem tűnt túl gyengének tegnap (5-0-ra ütötte ki a Chelsea-t – a szerk.). Nekünk pedig jobban kell játszanunk, pontokra van szükségünk. Nem vagyunk biztonságban, akár a BL-ről is lemaradhatunk, mivel a Tottenham sokkal kevesebb meccset játszott nálunk – világított rá a Liverpool menedzsere.

 

Klopp magát okolja

Klopp nagyon kritikus volt, amikor a csapata Everton elleni vereségéről kérdezték, és hozzátette, az elmaradt gólokért ő tehető felelőssé.

– Nagyon csalódott vagyok, az Everton kezére játszottunk. Rögzített helyzetből kaptunk két gólt, miközben tudjuk, hogy ez az Everton erőssége. A második góljuk már-már rutinszerű volt, az idényben sok ilyet szereztek. Érthetetlen az egész. Azt hittem, hogy megérkeztünk a meccsbe, ziccereket alakítottunk ki, de egyikkel sem tudtunk élni. A második góljuk után megzavarodtunk. Nem tudtunk fordítani, egyszerűen nem voltunk elég jók. Ez az igazság – mondta csalódottan a német edző. – Én sosem tudtam gólt szerezni, most pedig én vagyok a felelős azért, hogy nem lövünk gólokat. Nem vagyok mérges emiatt. Őrület, hogy mennyire sok helyzetet alakítottunk ki a legutóbbi négy meccsen. Mégis fejlődnünk kell. Bocsánatot kérek a szurkolóktól. Nekünk is nehéz, de tudjuk, hogy nekik még inkább az. Jobban kellett volna játszanunk, ezt nem tettük meg, ezért kapunk ki.

 

Van Dijk: Mindenki nézzen tükörbe

Erre világított rá a Liverpool csapatkapitánya is, aki szerint ideje mindenkinek magába néznie.

– Nagyon csalódott vagyok több szempontból is. Azt hiszem, hogy mindenkinek a tükörbe kellene néznie, megvizsgálnia a maga teljesítményét, hogy teljes erőbedobással küzdött-e. Meg akarjuk egyáltalán nyerni a bajnokságot? Nem adjuk fel, lesznek még meccseink, de ha nem nyerjük meg a párharcainkat, és az ellenfelünk folyton szabadrúgásokat kap a mi hibáink miatt, akkor nincs esélyünk a cím elhódítására. De nem hagyhatjuk, hogy így érjen véget az idény – jelentette ki a holland védő.

 

 

Nehéz meccs után nagy boldogság

Liverpool másik oldalán közben nagy az öröm. A tizenhatodik Everton a városi rivális elleni értékes győzelemmel nyolc pontra elhúzott a vonal alatt lévő Luton Towntól.

– Nehéz meccs volt egy erős ellenfél ellen, boldoggá tesz minket, hogy győzelemmel ajándékozhattuk meg a szurkolókat. Ez nekik és nekünk is sokat számított – vélekedett Sean Dyche, az Everton menedzsere. – Kapott gól nélkül zártuk a meccset, Jordan Pickford bemutatott néhány nagy védést, és közben elég sok helyzetet alakítottunk ki. Energikusak voltunk és eltökéltek, összességében pedig nagyszerűen teljesítettünk. Mivel nem innen származom, nem igazán értettem, hogy miért ennyire fontos ez a derbi, de már kezdem átérezni a jelentőségét. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.