A Ferencváros bejelentette, nem hosszabbít meghatározó játékosával

Hat év után távozik Nagy Gergő a magyar bajnok, Erste Liga-döntős Ferencváros jégkorongcsapatától. A 34 éves támadó a zöld-fehérek csapatkapitánya volt, és a szezon első felében még a magyar válogatottban is ő töltötte be ezt a posztot.

2024. 05. 08. 12:53
NAGY Gergõ; LOWNEY, Ryan Gerald
Brassó, 2024. április 10. Nagy Gergõ, az FTC-Telekom (b) és Ryan Gerald Lowney, a Corona Brasov játékosa a jégkorong Erste Liga döntõjének Corona Brasov - FTC Telekom negyedik mérkõzésén a brassói Olimpiai Jégpályán 2024. április 10-én. Fotó: MTI/Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros ma a honlapján jelentette be, hogy a 34 éves és a szakosztály nem hosszabbít szerződést, így az FTC-Telekomot az elmúlt hat szezonban csapatkapitányként szolgáló, 185-szörös válogatott hokis távozik a zöld-fehérektől.

Nagy Gergő és a Ferencváros útjai elváltak
Nagy Gergő és a Ferencváros útjai elváltak. Forrás: Fradi.hu

A klub honlapja emlékeztet rá, hogy Nagy Gergő, mielőtt 2018 nyarán a Ferencvároshoz érkezett, megjárta a tengerentúlon az észak-amerikai profiliga „előszobáját”, az AHL-t, mint ahogy a nemzeti csapattal az A csoportos világbajnokságot is. A Ferencvárossal sorozatban hat magyar bajnoki címig, két Erste Liga-sikerig, két Kontinentális Kupa-továbbjutásig, történelmi Magyar Kupa-sikerig és két Szuperkupa-győzelemig jutott. A legutóbbi idényében az Erste Liga alapszakaszában 33 meccsen 14 gólt és 22 gólpasszt szerzett, a rájátszás 15 meccsén pedig ezt nyolc ponttal egészítette ki. Az IIHF Kontinentális Kupa hat meccsén három góllal segítette a csapatot. 

 

Nagy Gergő a szezon elején még a válogatott csapatkapitánya volt

A szezon első felében még csapatkapitányként szerepelt a válogatottban, ám a februári hazai olimpiai selejtezőtornát követően, 185 mérkőzés után elköszönt a nemzeti csapattól.

„Egy korszak most lezárul, Nagy Gergőnek köszönjük a Ferencvárosért tett minden erőfeszítését, további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk!” – áll a klub honlapján megjelent cikk végén.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.