A Liverpool sztárja erre aligha számított, amatőr riválist hoznak a nyakára

Hihetetlen húzásra szánta el magát az uruguayi válogatott nagy tiszteletnek örvendő szövetségi kapitánya, Marcelo Bielsa, aki egy amatőr csatárt hív be a nemzeti csapat következő keretébe. Furcsa helyzet lesz ez a Liverpool sztárjának, Darwin Núneznek is, aki klubjában erősen hadilábon áll a góllövéssel, a válogatottban pedig egy amatőr gólvágót hoznak a nyakára.

2024. 05. 07. 12:15
NÚNEZ, Darwin
Darwin Núnez, a Liverpool játékosa fejel az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság Everton-Liverpool mérkőzésén Liverpoolban 2024. április 24-én. Fotó: MTI/AP/Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Darwin Núnez épp a napokban törölte le a közösségi oldaláról az összes, Liverpoollal kapcsolatos bejegyzését, mivel a szurkolók rendszeresen és hevesen kritizálják a gólképtelensége miatt. A Liverpool csatára legutóbb a Tottenham ellen megnyert rangadón is kihagyott egy nagy helyzetet.

NÚNEZ, Darwin
Darwin Núneznek nem megy annyira a góllövés a Liverpool színeiben, mint az amatőr riválisának (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

Núnez közösségi oldala kékbe borult, az uruguayi válogatott szerelése uralja a megmaradt képeit, csakhogy most otthonról is jelzésértékű üzenetet kapott. A Daily Mail írta meg, hogy a korábban Leeds Unitedet is irányító Marcelo Bielsa szövetségi kapitány szokatlan módon egy amatőr futballistának küld meghívót a válogatottba. Márpedig az illető, Walter Domínguez csatár, és Núnezzel ellentétben futószalagon termeli a gólokat: a legutóbbi 19 mérkőzésén 38-szor volt eredményes.

Uruguay jelenleg a 16. helyen áll a világranglistán, egy hasonlóan erős válogatottnál szinte példa nélküli, hogy amatőr játékos kapjon lehetőséget. Még akkor is, ha magyar idő szerint június elsején csak barátságos meccsen lép pályára a nemzeti csapat Costa Rica, majd öt nappal később Mexikó ellen. Márpedig a 24 éves Domínguez a félprofi Juventud de Soriano amatőr csatára.

Bielsa hivatalosan még nem hirdetett keretet, de a játékos már megerősítette, hogy tagja lesz a válogatottnak: – Felhívtak, egyáltalán nem számítottam rá, óriási meglepetés volt. Az igazság az, hogy nagyon boldog vagyok – lelkendezett Domínguez.

Az uruguayi válogatott az említett két meccsen nem számíthat a Libertadores-kupán szereplő játékosaira, de az Európában futballozó sztárjai, mint Darwin Núnez, ott lehetnek a keretben. Uruguay a nyáron esedékes Copa Américára készül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.