A nemzetközi baloldal csak hazugságokkal lehet sikeres

A radikális, progresszív, baloldali, liberális, szocialista paradigma a legliberálisabb megközelítést alkalmazza a migráció kérdéskörében – hangsúlyozta Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök.

2024. 04. 25. 16:46
Janez Jansa egykori szlovén miniszterelnök (Fotó: Kurucz Árpád)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nincsen olyan állam, amely terület nélkül létezhetne. Nincs szuverenitás a terület ellenőrzése nélkül. A szuverenitás tehát a határoknál kezdődik – mondta a CPAC Hungary 2024 rendezvényen Janez Jansa, a Szlovén Köztársaság korábbi miniszterelnöke. Mint fogalmazott, az Európai Unió azon országainak, amelyeknek a határai egyben az EU vagy a schengeni övezet külső határai is, további felelősségük van: Európai Unió szuverenitásának megőrzéséért is felelnek.

A radikális, progresszív, baloldali, liberális, szocialista paradigma a legliberálisabb megközelítést alkalmazza a migráció kérdéskörében: az úgynevezett nyitott határok politikáját, méghozzá azért, mert céljuk az, hogy lebontsák a nyugati civilizációk alapértékeit

– jelentette ki. Hozzátette: a baloldal munkája a határvédelmi kérdéseknél azt eredményezte, hogy megszűnt az unióban a schengeni szabad mozgás. Szerinte a baloldal csak akkor lehet sikeres, ha valós szándékaikat elfedi, hiszen az ember a biztonságra, stabilitásra vágyik. Hozzáette: Orbán Viktor azért is lett nagyon zavaró a liberálisok számára, mert a migrációs válság közepén leleplezte valós szándékaikat.

Olyan időkben, amelyeket beárnyékol a háború és a megosztottság, ez a veszély tovább növekszik. Legutóbb volt egy olyan kísérlet, hogy betiltsák a NatCon konferenciát Brüsszelben, és azok, akik életük egy részét totalitárius rendszerekben élték le, nagyon jól tudják, hogy ez hova vezethet. Hiszen ha valakinek sikerül elnyomnia a szólásszabadságot, korlátlan hatalomra tesz szert. Bonyolult időket élünk, éppen ezért gratulálni szeretnénk az idei CPAC szervezőinek itt Budapesten, és köszönetet szeretnék mondani Magyarországnak azért, hogy vendégül láttak

– tette hozzá a Szlovén Köztársaság korábbi miniszterelnöke.

 

Borítókép: Janez Jansa egykori szlovén miniszterelnök (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.