Kijev robbanthatja ki a harmadik világháborút? + videó

Ukrajna nem zárta ki, megkéri nyugati szövetségeseit, csatlakozzanak hozzájuk a fronton.

2024. 05. 04. 21:39
Autóroncsoknál helyszínelnek ukrán rendõrök a Harkiv megyei Zolocsiv településen, amelyet az orosz erõk irányított bombákkal támadtak 2024. május 1-jén. Fotó: Szergej Kozlov Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár még Ukrajna is kérheti, hogy európai szövetségesei csapatokat küldjenek Ukrajnába, hogy részt vegyenek az Oroszországgal vívott háborúban – erről beszélt szombaton a francia La Chaine Info  hírcsatornának Olekszij Goncsarenko, az ukrán parlament vezetőjének helyettese.

Közölte, Kijev élni fog a lehetőséggel, ha a fronton rosszabbodik a helyzet az ukránok számára.

Felidézte, Emmanuel Macron francia köztársasági elnök beszélt korábban hasonló javaslatról, melyet az interjú során jó jelnek nevezett. Az államfő a napokban a The Economist brit lapnak beszélt arról, hogy továbbra is fenntartja ötletét – mindannak ellenére, hogy Oroszország figyelmeztetett, a háború eszkalálódásának esélyét hordozza magában egy ilyen döntés.

Azt, hogy Ukrajna valóban készül-e ilyen kérdéssel fordulni nyugati szövetségeseihez, egyelőre nem tudni, ám aggodalomra ad okot, hogy a parlament helyettes vezetője részéről felmerült ennek javaslata. Az ugyanis már világos, hogy Moszkva sem fogja következmények nélkül hagyni, ha más országok katonái is megjelennek a fronton, így támogatva a posztszovjet országot.

Borítókép: Autóroncsoknál helyszínelnek ukrán rendőrök a Harkiv megyei Zolocsiv településen, amelyet az orosz erők irányított bombákkal támadtak 2024. május 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.