Életveszélyesen megsebesített egy turistát egy bikacápa

Trinidad és Tobagóban egy brit férfi az életéért küzd, miután a part mellett, a szárazföldtől mindössze harminc méterre rátámadt egy agresszív bikacápa.

2024. 04. 27. 19:04
cápa
Illusztráció Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelentések szerint egy brit turista egy cápatámadás következtében elvesztette az egyik karját és lábát pénteken reggel – írja a The Independent.  A férfit az intenzív osztályra szállították, és jelenleg is az életéért küzd a körülbelül 3 méter hosszú bikacápa támadása után. A 64 éves brit férfi mindössze 30 méterre volt a parttól, amikor megjelent a cápa. A lap szerint a kormányzati tisztviselők lezártak a szigeten hét strandot, hogy lehetővé tegyék a vizsgálatot, és hogy semlegesítsék a cápafenyegetést.

Farley Augustine, a tobagói kormány főtitkára – aki a miniszterelnökkel egyenértékű szerepet tölt be – felszólította a turistákat és a helyieket, beleértve a halászokat is, hogy maradjanak távol a víztől.

Az elmúlt 20 évben csak két cápatámadást jegyeztek fel Tobagótól délre.

A bikacápák, amelyek gyakran a sekély vízbe és akár a folyótorkolatok édesvizébe is bejuthatnak, agressziójukról ismertek. A tigriscápák és a nagy fehérek mellett a három cápafaj egyike, amely leggyakrabban támad emberekre.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.