Most akadt Verstappennél jóval boldogabb pilóta

Max Verstappen sikersorozata Miamiban is folytatódott, a háromszoros világbajnok nyerte meg a szombati sprintet a Formula–1-ben. Mögötte Charles Leclerc és Sergio Pérez ért célba, de volt, aki náluk is boldogabb volt a leintést követően.

2024. 05. 04. 19:18
Daniel Ricciardo számára eddig remekül alakul a miami versenyhétvége
Daniel Ricciardo számára eddig remekül alakul a miami versenyhétvége Fotó: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Red Bull) szokása szerint Miamiban is megszerezte a pole-pozíciót. A pénteki sprintkvalifikáción Charles Leclerc (Ferrari) és Sergio Pérez (Red Bull) végzett mögötte, ez nem jelentett meglepetést, a negyedik helyezett személye viszont annál inkább. Daniel Ricciardo ugyanis a nem túl erős RB-vel odaért a legjobbak közé, miközben a közelmúltban azt pletykálták róla, hogy gyenge eredményei miatt megválhat tőle a csapata.

Most biztos elégedettek az istállónál, hogy nem tettek így, mert az ausztrál pilóta nemcsak a sprintidőmérőn villogott, hanem a szombati minifutamon is remekelt. Leclerc jól kapta el a rajtot, Verstappent is támadta, de a holland versenyző megőrizte az első helyét, csapattársa, Pérez viszont elbukta a harmadikat Ricciardóval szemben.

A hátsó traktusokban is zajlott az élet a rajtot követően, koccanásokból nem volt hiány, Lando Norris (McLaren) pedig a bukótérben kötött ki, így a biztonsági autó bevetésére volt szükség. Az újraindítást követően Verstappen maradt az élen, Pérez pedig éberebb volt, és visszavette a harmadik helyet Ricciardótól.

Az RB pilótájának ezek után nem volt esélye, hogy megelőzze a mexikóit, sőt inkább a tükröt kellett figyelnie, mert Carlos Sainz (Ferrari) ott loholt mögötte. Az utolsó néhány kört védekezéssel töltötte Ricciardo, de nagyszerűen megoldotta a feladatot, Verstappen, Leclerc és Pérez mögött őt intették le negyedikként. Verstappen higgadt örömmel vette tudomásul az újabb győzelmét, Ricciardo viszont a rádióüzenetei alapján a fellegekben járt, énekelve ünnepelt a levezetőkör során.

Az említett négyesen kívül Sainz, Oscar Piastri (McLaren), Nico Hülkenberg (Haas) és Cunoda Juki (RB) szerzett még pontot.

A hétvége a „rendes” időmérővel folytatódik szombaton 22 órakor, míg a Miami Nagydíjra vasárnap 22 órakor kerül sor.

Végeredmény, Miami Nagydíj, sprintfutam (19 kör, 102,828 km, a pontszerzők)

1. Max Verstappen (holland, Red Bull) 31:31.383 perc
2. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 3.371 másodperc hátrány
3. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 5.095 mp h.
4. Daniel Ricciardo (ausztrál, RB) 14.971 mp h.
5. Carlos Sainz (spanyol, Ferrari) 15.222 mp h.
6. Oscar Piastri (ausztrál, McLaren) 15.750 mp h.
7. Nico Hülkenberg (német, Haas) 22.054 mp h.
8. Cunoda Juki (japán, RB) 29.816 mp h.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.