idezojelek

Rossz bohóc, olcsó poénnal

Életre kelt bábuk hiszik el magukról, hogy valójában ők adják a műsort, nekik tapsol a nagyérdemű.

Kiss Gergely avatarja
Kiss Gergely
Cikk kép: undefined

Bábu vagy, nem te lépsz, valaki irányít. Jól vigyázz: mi lesz majd, ha megun és leállít? Elszakad, elszakad a zsinór, és leülsz. Jól teszed, ha talpra állsz, és mielőbb menekülsz – szól a KFT együttes méltán népszerű száma, amelynek generációkon átívelő jelentése van.

Gőzerővel zajlik a baloldalon a Gyurcsány Ferenc-show. Életre kelt bábuk hiszik el magukról, hogy valójában ők adják a műsort, nekik tapsol a nagyérdemű. Mindent meg kell tenni azért, hogy 2022 áprilisában mindenkiről lehulljon a maskara, és meztelen legyen a király.

Nem pusztán arról van szó, hogy Gyurcsány Ferenc kirakatbábuk mögött tolakszik előre. Nem csak Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter a báb. 

A globális hatalmak keresik a helytartókat, hogy Magyarországon is a szájuk íze szerint menjen az előadás. 

Erre a feladatra jelentkezett két kézzel az Orbán Viktorral szemben álló politikai tábor az „őszödi böszmétől a párizsi lovagig” bezárva. Vérrel és Piros Arannyal próbálják elkenni a valóságot, hogy játszótérnek kínálják fel az egész országot egy olyan rendezőnek, aki gyarmatosítja a közönséget. Horrort készülnek forgatni családi filmnek álcázva. A magyar baloldal a globális erők kinyújtott karja, amely asszisztál ehhez az átveréshez.

Magyarország álláspontja szerint az Európai Uniónak változtatnia kell az energiaárakkal kapcsolatos politikáján – jelentette ki tegnap Orbán Viktor miniszterelnök Szlovéniában. Az árak elszabadultak, ugyanakkor a magyar lakosság védett, mert a mai napig eredményes a rezsicsökkentés politikája. Az a politika, amelyet itthon és külföldön is támadtak, mert megszokták, hogy évente többször rabolják le a magyar lakosságot. Most hörögnek, mert az Orbán-kormány megállapodott Oroszországgal a gázszállításról. Kimaradt az üzletből Amerika lerakata, az instabil Ukrajna, mert hazánkban olyan döntéshozók regnálnak, akik a magyar emberek érdekeit tartják elsődlegesnek.

Itt nem bábelőadás zajlik, hanem szuverén kormányzás. 

Ezért húzódik a déli határon kerítés, amely nehezíti az illegális bevándorlást. Ezért született meg a gyermekvédelmi törvény, és ezért van az országban olyan adórendszer, amely hozzájárul hazánk felzárkózásához a fejlettebb államokhoz. Azokhoz az államokhoz, amelyek ezt nem szeretnék, mert nem ez az érdekük. Farkastörvények uralkodnak a való életben, ne engedjük, hogy a szemünket elhomályosítsa a színház reflektorfénye! Egy olyan előadásé, amely nem a mi, hanem az idegen pénzügyi óriások szórakozását szolgálja.

Ez szerepel a Demokratikus Koalíció programjában: Hosszú távú célunk az Európai Egyesült Államok megteremtése közös európai alkotmánnyal, európai kormánnyal, kétkamarás parlamenttel, közös külhonvédelmi, szociális, gazdaság-, pénzügy- és adópolitikával.

Hm? Nem kell a sorok között olvasni ahhoz, hogy lássuk: Gyurcsányék egész egyszerűen megszüntetnék Magyarországot. Köszönik szépen, ez a nemzet élt 1100 évet, itt a vége, fuss el véle! Minden, ami az európai nyugdíjról vagy éppen az európai minimálbérről szól, az kamu. Nem igaz, csak egy mézesmadzag, amely idővel szánkba olvasztja a keserű valóságot.

Sorsfordító évre fordulunk jövőre. Olyan erők dörömbölnek, amelyeknek már kocogtatniuk sem szabadna. Álruhában próbálják a hátsó lábukat bedugni a múlt ajtaján, hogy utána az otthonunkat elfoglalva mindenkit felfalhassanak. Eközben tele torokból mondják, hogy ez nem a 2010 előtti időszak, hanem a XXI. század. Erre eszembe jut a Bikini dalszövege:

Miért érzem mégis azt, hogy a cirkusz az ugyanaz? Ugyanaz a bűvész, és a trükkje ugyanaz. Ugyanaz a rossz bohóc csupa olcsó poénnal, és a vicc is arról szól, hogy mától minden ugyanaz.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.