idezojelek

Támadnak az ateisták

Az elkövetőkre példás szigorral sújtsanak le – hátha akkor megtanulják, hol lakik a magyarok Istene.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
2024. 01. 05. 4:59
Fotó: Forrás: Facebook

A lehetetlennel határos vállalkozás megvizsgálni, mi lakozik annak az (egy vagy több) élőlénynek a lelkében (már ha van neki olyanja), aki másodjára is lerúgta, szétverte a dunavecsei Mária-szobor fejét. Tavaly májusban egyszer már a felismerhetetlenségig lerombolták a Béke királynője szobrot, amelyet saját fizetéséből állíttatott a helyi plébános, Bese Gergő atya. A barbarizmus nyomán közadakozásból és a KDNP parlamenti frakciójának támogatásával a szobor újra elkészült, és várta, hogy január elsején, Mária istenanyaságának katolikus ünnepnapján Bábel Balázs érsek megáldja. Ám érkezett az az egy vagy több lelki torzszülött, aki szilveszterkor leverte a szobor fejét.

Az elkövető(ke)t egyelőre nem ismerjük. Remélem, hamarosan megkerülnek, elbeszélgetnek velük a fogdán, s kamatostul behajtják rajtuk az okozott kárt. 

A fölbujtók viszont nagyon is ismertek. Itt járnak-kelnek köztünk, s következmények nélkül sértegethetik magyar keresztények millióit, becsmérelhetik hitüket, sértegethetik lelki vezetőiket. Szinte ugyanúgy, ugyanazzal a kétbites érvrendszerrel, amellyel anno a bolsevikok tették. Más kérdés, hogy ma már nem vitethetik el az Andrássy út 60.-ba meg Recskre a papokat – talán ezért is annyira frusztráltak.
„Miért provokálja egy agresszív kisebbség a többséget azzal, hogy vallási szimbólumokkal foglalják el a köztereket?” – reagált a Mária-szobor lefejezésére a Magyar Ateista Társaság. Nem tudom, az istentagadó brigádot ki hatalmazta föl arra, hogy beleszóljon a ­dunavecseiek dolgába. 

Tudniillik a dunavecseiek szuverén joga eldönteni, milyen szobrot, emlékművet, domborművet, esetleg marmonkannát helyeznek ki saját közterületeikre. Ha majd az ateisták tanácsára kíváncsiak, gondolom, szólnak nekik. A magyarok hazájában nem kötelező hinni a Jóistenben, nem kötelező tisztelni Boldogasszony anyánkat, sőt nem kötelező szeretni a kereszténységet. Ám annyi talán még tyúkésszel is fölfogható, hogy éppen a keresztény vallás, annak végtelen türelme (és olykor sajnos önsorsrontó engedékenysége) hívta életre, engedte kibontakozni azt az elburjánzott szabadságot, amelyben az ateisták büszkén és büntetlenül gúnyolhatják Jézust. Fölteszem, ha ez a csapat Szaúd-Arábiá­ban lelkendezne valamely muszlim kegyhely megrongálásának, már egy fejjel rövidebbek lennének.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mellesleg ugyanezért (végtelen türelmünk okán) pocskondiázhatják a keresztényeket visszaeső jelleggel Rákosi Mátyás legkedvesebb tanítványai: Gyurcsányék. A saját bevallása szerint papnak készülő, rendszeresen bérmálkozó Szemkilövetőnek visszatérő, paranoid tévképzete, hogy a keresztény egyházaknak előjogaik vannak, amelyektől meg kell fosztani őket. Továbbá a papok zöme Orbánt szolgálja (kivéve persze a százmilliós adócsalási ügybe keveredett Iványit: ő pompás békepap). Gyurcsány szektapártja korábban beígérte: ha netán hatalomra vergődnek, haladéktalanul megszüntetik a gyónási titkot. Ilyesmi csak a náciknak meg a bolsevikoknak jutott eszébe. 

Mindenki abban hisz vagy nem hisz, amiben akar. Ha az ateisták a nagy semmiben hisznek, tegyék. 

Ám keresztény szobrokat rongálni, karácsonyi betlehemet földúlni (mint Makón), kereszteket gyújtogatni (miként Nagykovácsiban), másokat ilyesmire buzdítani vagy éppen a keresztény közösség ellen uszítani senkinek sincs joga, még a Hibbant Nérónak sem. Semmivel sem elfogadhatóbb a keresztények elleni uszítás, mint a zsidók vagy bármely más vallás, népcsoport elleni. Talán nem vagyok egyedül az óhajjal: a jövőben ne csak a keresztények, hanem a jelképeik elleni támadások is minősüljenek gyűlölet-bűncselekménynek. 

Az elkövetőkre példás szigorral sújtsanak le – hátha akkor megtanulják, hol lakik a magyarok Istene.

Borítókép: A megrongált szobor (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.