Századvég: Nem bíznak a választók Karácsonyban

A budapesti választók továbbra is lesújtó véleménnyel vannak Karácsony Gergelyről, az ellenzék főpolgármester-jelöltjéről, és nem tekintik Tarlós István reális kihívójának.

2019. 07. 15. 11:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti választók továbbra is lesújtó véleménnyel vannak Karácsony Gergelyről, az ellenzék főpolgármester-jelöltjéről, és nem tekintik Tarlós István reális kihívójának – derült ki a Századvég Alapítvány júliusi közvélemény-kutatásából. Mint írták, a fővárosiak 52 százaléka véli úgy, hogy Tarlós képes Budapestnek kiharcolni mindazt, amire a városnak szüksége van, 64 százalékuk pedig erőskezű vezetőnek látja, szemben balliberális kihívójával, akiről pusztán a megkérdezettek 16 százaléka gondolja ugyanezt.

Tarlós népszerűségének lehetséges okairól azt írták, a főpolgármester képes volt felszámolni a Demszky-korszak rendezetlen viszonyait, pénzügyi stabilitást teremtett a budapesti városházán és jelentős lépéseket tett a városkép megújításáért.

Eközben – mutattak rá – Karácsony Gergely gyakorlatilag csődközeli helyzetbe kormányozta Zuglót, és csak saját politikai karrierjének építésén fáradozott.

– Tovább fokozza a fővárosi ellenzék kilátástalanságát, hogy az előválasztásokon a DK és a Momentum heves kampányt folytatott Karácsony ellen, jelenleg pedig elvárják a szavazóiktól, hogy támogassák egykori ellenfelüket – emlékeztettek, hozzátéve: így Karácsony nem reménykedhet a teljes baloldali bázis támogatásában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.