A hosszú hétvégéken zárva lesznek a turistaközpontok

A népszerű üdülőhelyek a korlátozások enyhítését várják Orbán Viktor május 4-i bejelentésétől.

2020. 04. 29. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Nógrád megyei Hollókő internetes oldalán arról tájékoztatják az érdeklődőket, hogy a kialakult helyzetben a település zárva tartja kapuit, a múzeumok és a Küszöb információs központ sem fogad vendégeket, Szabó Csaba polgármester lapunkkal azt közölte: bíznak abban, hogy a kormány mihamarabb enyhít a korlátozásokon. Erre nagy szükség van, mert a falunak jelenleg nincs bevétele, és a településnek körülbelül egy hónapra elegendő tartaléka van.

Hollókő sem fogad most vendégeket
Fotó: Komka Péter / MTI

Orbán Viktor miniszterelnök május 4-i bejelentésére várnak Tihanyban is. Tósoki Imre, a Balaton-parti település polgármestere a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy azokat az intézkedéseket, amelyeket még húsvét előtt meghoztak, azóta is fenntartják, még hétköznap is. Mint ismert, Tihanyban április 7-től zárták le ideiglenesen a település központjában lévő parkolókat. Tósoki Imre úgy fogalmazott, ahogy megkezdődik a védekezés második szakasza, és fokozatosan újraindul az élet, úgy alkalmazkodnak majd helyben a központi döntésekhez.

Hévízen a kórházparancsnok határozata értelmében hetek óta nem lehet használni a reumakórház előtti parkot és a Dr. Schulhof Vilmos sétányt, de a település vezetése más területeket nem zárt le. Papp Gábor polgármester ugyanakkor elmondta: ahogy eddig, úgy ezután is folyamatosan figyelik a 66 kamerából álló térfigyelő rendszerrel a települést, és ha olyat tapasztalnak, ami a járványhelyzetben veszélyes, akkor intézkednek, akár le is zárhatnak közterületeket. Papp Gábor jelezte, a polgárőrség és a rendőrőrs munkatársai folyamatosan jelen lesznek a város utcáin. Hozzátette: amúgy sem érdemes Hévízre menni, mert minden zárva van.

Több Balaton-parti településhez hasonlóan Keszthely önkormányzata a hosszú hétvégén is zárva tartja a hagyományosan sétányként igénybe vehető strandját. A városban arról tájékoztattak: húsvét óta ez minden hévégén így volt.

Szigorú intézkedéseket léptetnek életbe a hosszú hétvégén Zalaegerszegen is, ahol egy idősotthonban és a városban máshol is megjelent a koronavírus. Éppen ezért csakúgy, mint eddig, ezen a hétvégén is zárva lesz közel tucatnyi park és parkoló, ahol turisták és mások nagy számban megfordulhatnának. Ennél is komolyabb szigorításokat egyelőre nem terveznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.