36,7 Celsius-fokkal megdőlt az idei hőmérsékleti csúcs

Az előrejelzés szerint vasárnap 30-34 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 09. 12:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legmelegebb helyeken 34-35 fok körül alakultak a szombati maximumok, Budakalászon pedig csaknem 37 fokot mértek – ismertette az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán. A szakemberek szerint valószínűleg ez lesz az idei hőmérsékleti csúcs.

A budakalászi műszer elvileg pontos és szabályosan telepített, az állomás elhelyezkedéséből fakadhat a kiemelkedő érték. Részben hasonló okokból magas az újpesti maximum is, amely a második legmagasabb érték (35,4 fok) volt az elmúlt napon.

Tavaly Derekegyházán dőlt meg a a hőmérsékleti csúcs, amikor augusztus 12-én 38 fokot regisztrált az ottani állomás. 2018-ban Budakalászon mérték a nyár legmagasabb hőmérsékletét: 36,6 fokot, amelyet július 29-én és augusztus 9-én mértek. 2017. augusztus 4-én pedig Kübekháza és Főnyed mérőállomásokon is 40,3 fokot rögzítettek.

Az eddigi legmagasabb mért hőmérséklet 41,9 fok volt Magyarországon, ezt 2007. július 20-án Kiskunhalason rögzítették.

Az előrejelzés szerint vasárnap 30-34 fokig emelkedhet a hőmérséklet. A hőség veszélye miatt jelenleg is az ország nagy részén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett többfelé zivatarveszély miatt is figyelmeztetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.