Már 379 ezren kapták meg a harmadik oltást

Az új fertőzöttek száma 247, elhunyt egy beteg.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavirus.gov.hu2021. 09. 03. 9:24
null
Forrás: koronavirus.gov.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beoltottak száma 5 799 584, közülük 5 512 118 fő már a második oltását is megkapta, 379 ezren pedig már a harmadik oltást is – olvasható a Koronavírus.gov.hu tájékoztató oldalon. 

Mint írják, 247 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 813 040  főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 061 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 777 988 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 4991 főre emelkedett. Jelenleg 149 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 19-en vannak lélegeztetőgépen. A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérik, hogy

aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten.

Az iskolai oltásokat ma is folytatják az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával.

A betegség súlyos lefolyása ellen továbbra is a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet. A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra. A regisztrációs honlap és az internetes időpontfoglaló is folyamatosan nyitva van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.