Továbbra is kérdés, miért ölték meg Döcher Györgyöt és testőrét

Ma kora délután lehullhat a lepel a Döcher-gyilkosság titkairól, sajtótájékoztatón számolnak be a nyomozásról. Mint azt vasárnap megírtuk, még pénteken Döcher barátját és bűntársát, Tureket fogta el a TEK és az NNI, majd meggyanúsították a gyilkosságra való felbujtással.

2021. 10. 11. 11:10
null
Forrás: Paraméter.sk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

FRISSÍTÉS:

Ma délelőtt a nyomozási bíró elrendelte 30 napra Turek letartóztatását, aki ellen a pontos gyanú több emberen aljas indokból elkövetett emberölés. A Németországban elfogadott Bodoky Károlyt azzal gyanúsítja a magyar rendőrség, hogy Turek felbújtására ő ölte meg Döcher Györgyöt és testőrért, Bulgár Misit. 

Opauszki András, a Nemzeti Nyomozó Iroda megbízott vezetője számol be kora délután az úgynevezett Döcher-gyilkosság nyomozásáról. 

Addigra várhatóan le is tartóztatja a nyomozási bíró az ügy egyik áldozata, Döcher volt barátját és bűntársát, az éjszakai életben Turekként ismert egykori H. Sándort, aki néhány éve D. Alex néven él és jól menő építőipari vállalkozást működtet.

Mint arról vasárnap beszámoltunk, Tureket péntek délután a Pasaréti téren lévő bisztróban fogta el a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik műveleti egysége a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozói és több tucat biztosító, útzáró rendőr közreműködésével.

Fotó: Egy autó fedélzeti kamerájának felvétele Turek elfogásáról - Esti Újság

Az eddigi ismereteink szerint Turek az elmúlt tíz évben nem keveredett bűncselekménybe sem itthon, sem Szlovákiában, ahova Döcher meggyilkolása után tette át a székhelyét. A Csallóköz egyik hírhedt maffiacsoportjával, a Sátor-klánnal működött együtt, a klán még élő tagjai szerint jó barátságot ápolt a 2010-ben saját embere által kivégzett Sátor Lajossal. Ugyancsak 

a még élő klántagok egyike vallott arról, hogy Turek ott volt 1999. márciusában Dunaszerdahelyen, a Fontana bárnál, ahol az ellenlábas maffiát, a Pápay-klánt fejezték le, miután három kalasnyikovos likvidátor szitává lőtte Pápay Tibort és kilenc emberét.

Tureket bár meggyanúsították a Fontana-beli vérengzéssel, ám nem került elő ügydöntő bizonyíték ellene. 

Fotó: Paraméter.sk

Csakúgy szabadlábra került, mint ahogy Bodoky Károly, aki szintén gyanúsított a dunaszerdahelyi mészárlásban. Bodoky évek óta Németországban él, és most Turekkel egy időben elfogták a német hatóságok: Németországban letartóztatták az egykori Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi alvilág rimaszombati származású alakját, Bodoky Károlyt – írja az Aktuality.sk

Fotó: Bodoky Károly 2020-ban a Nagyszombati Járásbíróság folyosóján, és egy régi rendőrségi felvételen (Forrás: Paraméter)

Bár a 21 éve lezáratlan dunaszerdahelyi bűnügy utolsó életben lévő gyanúsítottjai között van Haris (Turek eredeti neve - a szerk.) és Bodoky, a szlovákiai ügyvédei szerint kizárt, hogy letartóztatásuk a dunaszerdahelyi leszámolással van összefüggésben. Az Aktuality kérdésére azonban nem kívánták bővebben kommentálni az eseményeket.

A felvidéki magyar nyelvű hírportál, a Paraméter szerint a két férfi közös nevezője a dunaszerdahelyi maffia egykori vezéralakja, Sátor Lajos, aki 2010-ben lett gyilkosság áldozata. A rimaszombati származású Bodoky Károly már a ’90-es évek végén felbukkant Dunaszerdahelyen, és közeli barátságban volt a Sátor-banda több tagjával, valamint a bűnszervezet fejével is. Bodoky ellen jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban, a Nagyszombati Járásbíróságon az 1997-es dunaszerdahelyi Csémy-gyilkosság elkövetésével vádolják, és ezidáig szabadlábon védekezett. Sátor Lajos szintén a ’90-es évek végén kötött szoros barátságot a magyarországi Haris Sándorral, aki az 1999-es tízes gyilkosság után többször mutatkozott Dunaszerdahelyen is, és a bűnszervezet több tagjával is kapcsolatot ápolt.

Azt most e sorok írásakor még nem lehet tudni, hogy Turek és Bodoky elfogása között van-e kriminalisztikailag értékelhető összefüggés. 

Az tény, hogy Tureket a Döcher-gyilkossággal megalapozottan gyanúsították meg, vélhetően a Sátor-klán még élő tagjai közül tehettek rá terhelő vallomást. 

Korábbi hírek szerint Döcher Györgyöt és a Bulgár Misi néven ismert bolgár testőrét, aki fegyverkereskedő is volt, saját nyírpalotai vendéglőjében lőtte agyon egy szlovák bérgyilkos 1999. februárjában.

Kérdés, miért kellett meghalniuk, és van-e bíróság előtt megdönthetetlen bizonyítéka a hatóságoknak D. Alex, azaz Turek ellen.

Borítókép: Turek körözési fotója (Forrás: szlovák rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.