Első fokon elutasították a pedagógus-szakszervezetek kérelmét

EMMI: A tudatosan a választási kampány időszakára szervezett jogszerűtlen akciók sértik a gyerekek és a szülők érdekét.

Munkatársunktól
2022. 02. 26. 13:43
autós demonstráció a pedagógus sztrájk mellett Autós demonstráció a pedagógus sztrájk mellett Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította a pedagógus-szakszervezetek kérelmét a még elégséges szolgáltatás tárgyában, illetve a normakontroll-eljárásra vonatkozóan – írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) lapunkhoz eljuttatott közleményében. 

A pedagógus-szakszervezetek által tudatosan a választási kampány időszakára szervezett jogszerűtlen akciók sértik a gyerekek és a szülők érdekét, a járvány  és a sok hiányzás miatt így is sok teher hárult rájuk – emelte ki a minisztérium, amely továbbra is kéri a szakszervezeteket és az aktivistákat, legyenek tekintettel a gyermekekre és a szülőkre. 

Az EMMI utalt arra, hogy a szakszervezetek január végi munkabeszüntetési akciójáról a bíróság kimondta, törvénytelen volt, most pedig első fokon a még elégséges szolgáltatásról szóló szabályozás jogszerűségét is megerősítette a Fővárosi Törvényszék. 

A sztrájk olyan alapjog, amelynek módját és feltételeit jogszabályok határozzák meg, ezért kérik a szakszervezeteket, hogy fejezzék be a törvénytelen lépéseiket és térjenek vissza a törvényesség útjára – hangsúlyozták. 

Borítókép: Pedagógus-szakszervezetek sztrájkja (Fotó: Magyar Nemzet/Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.