Döbbenetes videón, hogyan gázolták el a kapust, elszabadultak az indulatok

A Hércules CF Spanyolországban a 350 ezer fős lakosságú Alicante futballcsapata, amely 2010-ben feljutott az élvonalba, de ott a 19. helyen végezve rögtön ki is esett, és azóta a negyedosztályba süllyedt. A hét végén aztán az itt eltöltött három idénye után visszakapaszkodott a harmadosztályba, és ezt a városban elképesztő lelkesedés fogadta, ami a csapat kapusát szó szerint elsöpörte.

2024. 05. 07. 14:48
Alicantéban a szurkolók pillanatok alatt elárasztották a pályát
Alicantéban a szurkolók pillanatok alatt elárasztották a pályát Forrás: X/Hercules FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hércules CF a 70-es, 80-as években sokszor szerepelt a spanyol élvonalban, ezt követően azonban ez csak az 1996/97-es és a 2010/11-es szezonban jött össze neki. 2014-ben a harmad-, 2021-ben pedig a negyedosztályban találta magát, idén viszont a harmadosztályba visszakapaszkodott. A város másik csapata, az Alicante CF, amely csak a másodosztályig jutott, 2014-ben megszűnt, így Alicantéban azóta minden szem a Hérculesen van, így most óriási népünnepély fogadta, hogy a legalább a harmadik vonalba visszajutottak. A csapat stadionja harmincezer fős befogadóképességű, és amikor vasárnap a Lleida elleni 2-1-es győzelem azt jelentette, hogy a 3. csoport tabellájának élén végeztek, a lefújás pillanatában a szurkolók elárasztották a játékteret. S ennek a csapat kapusa, Carlos Abad itta meg a levét, mert örömében a gyepre rogyott, a tömeg pedig átgázolt rajta. Volt azonban, aki a saját testével igyekezett védeni.

A Hércules kapusa megijedhetett Forrás: 

A Hércules kapusa megúszta, hogy átgázoltak rajta

Az ijesztő jelenet videón:

Szerencsére a hálóőr nem sérült meg, és később egyik csapattársával együtt már vidáman fürdőzött egy szökőkútban.

Alicante ünnepel

A központi ünnepségen már kevésbé volt viharos a köszöntés. Ám tízezrek ünnepeltek az utcákon.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.