Riasztották a magyar Gripeneket egy civil repülőgép miatt

Riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit hétfő kora délután egy Belgrád–Moszkva útvonalon haladó, szerb lajstromjelű, civil Airbus A–319-es repülőgép miatt – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Forrás: MTI2022. 03. 14. 18:14
null
20200227 MN Kecskemét Repülőbázis Honvédelmi Rendészeti Bizottság kihelyezett ülése Repülogépek Helikopterek Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a belgrádi irányítótorony olyan információt közölt a polgári légi irányítással, amely szerint a repülőgép fedélzetén bomba van.

A gépet a magyar–szlovák határnál visszafordították, miközben a NATO déli Egyesített Légi Hadműveleti Központja riasztotta a Magyar Honvédség Gripenjeit, amelyek rövid időn belül azonosították a szerb A–319-es repülőgépet és biztosították annak kikísérését Magyarország légteréből, Szerbia irányába.

A magyar Gripen géppár addig maradt a határ menti légtérben, amíg a visszafordított repülőgép le nem szállt Belgrádban – írták.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.