Erdő Péter: Miféle békességet hozott Krisztus feltámadása, ha most is háború van? + videó + galéria

A bíboros üzenetével a jelenleg is zajló orosz–ukrán háború értelmetlenségét próbálta szemléltetni.

Magyar Nemzet
2022. 04. 17. 18:07
ERDÕ Péter
Esztergom, 2022. április 17. Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek húsvétvasárnapi ünnepi szentmisét celebrál az esztergomi bazilikában 2022. április 17-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bármilyen magas tornyot is épített az ember, az eget nem tudta elérni – így fogalmazott Erdő Péter a húsvéti szentmisén. A bíboros szerint az emberiség a mai napig késztetést érez arra, hogy átlépje lehetőségeinek határait, annak ellenére, hogy még nem ismeri Isten országát. Erdő Péter üzenetével a jelenleg is zajló orosz–ukrán háború értelmetlenségét próbálta szemléltetni.

A Híradó.hu összefoglalója a szentmiséről itt megtekinthető:

Borítókép: Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek húsvétvasárnapi ünnepi szentmisét celebrál az esztergomi bazilikában 2022. április 17-én (fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.