Orbán Balázs az ellenzéki kritikákról: Magyarország lelkét nem adjuk!

A külföldről finanszírozott baloldal idegen érdekek szerint alkotná meg hazánk politikai stratégiáját.

Forrás: Facebook2023. 01. 09. 12:32
null
20201221 Budapest Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Fotó: Teknős Miklós TM Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az ellenzéki politikai kommentárokat olvasva ehhez most csak egy dolgot tennék hozzá: nem szabad a külföldről finanszírozott baloldalra bízni az országot, akik – ahogy az írásra adott reakciókból is a napnál világosabban látszik – idegen érdekek mentén akarnák hazánk stratégiáját megalkotni

– reagált közösségi oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója a magyar politikai stratégiával kapcsolatos ellenzéki kritikákra. 

Orbán Balázs azt írta: „A következő évtized magyar stratégiájával kapcsolatos, nemrég a Mandineren megjelent elemzés komoly érdeklődést váltott ki. Az írásban amellett érvelek, hogy Magyarországnak jó esélye van a következő évtized megnyerésére akkor, ha az ország módszeresen épít az elmúlt évtizedben elért eredményekre, valamint a megváltozott és elnehezült nemzetközi környezetben sem a gazdasági kapcsolatok szétbontására, hanem az összekapcsolódásra helyezi a hangsúlyt.”

„Magyarország földrajzi fekvése, kulturális önazonossága, történelme mind arra tesz minket alkalmassá, hogy 

a Nyugat és Kelet közötti béke és élénk kereskedelem a magyarok hasznára váljon, miközben a blokkosodás, a hidegháborús logika és a kereskedelmi útvonalak felszámolása csak kárt okoz nekünk. Aki ezt nem látja be, az nem magyar szemüvegen keresztül nézi a világot”

– szögezte le korábbi írásával összhangban Orbán Balázs. 

A miniszterelnök politikai igazgatója emlékeztetett: 

Magyarország mindig a történelem magyar oldalán áll.

„Több mint ezeréves ország, amely az európai kontinens és a keresztény civilizáció középpontjában helyezkedik el, a nyugati katonai szövetség és az európai integráció büszke tagja. Nem Nyugat és Kelet között kell választani, hanem azt kell látni, hogy a Kelet számára azért vagyunk érdekesek, mert a Nyugat része vagyunk, a Nyugat számára pedig azért, mert jó keleti kapcsolatokkal rendelkezünk” – fejtette ki Orbán Balázs. 

Szerinte egy erős Magyarország magyar és közép-európai érdek is.

 Vitatkozni lehet és kell is, de aki ezeknek a céloknak az életrevalóságát tagadja, az bizonyosan nem Magyarországról, hanem valamilyen távoli birodalmi központból kapja a zsoldját. Saját lelke rajta. Magyarországét ugyanis nem adjuk!

– zárta bejegyzését a politikai igazgató.

REAKCIÓK: BÖSZMESÉG, NAGYZOLÁS, ÁLMODOZÁS. 

„A kormányfő magát nagy stratégiának tartva böszmeségeket gondol, beszél. Tönkretesz bennünket” – reagált Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Mint írta, „a nagyotmondás nem takarja el az alkalmatlanságot, a teljesítmény nyilvánvaló hiányát. Magyarország az elmúlt 13 évben minden mutatóban lemaradt a régióban. Minden tekintetben gyengébbek vagyunk, mint amikor ez az ember kormányozni kezdett” – tette hozzá. Ungár Péter, az LMP társelnöke úgy vélekedett: a szöveg „egy komoly szándékkal készült érvelés arról, hogy miért is jó minden, amit az Orbán-kormány csinál”, de önellentmondásokkal teli. Ungár szerint a regionális középhatalmi státus „nagyzoló, méretidegen gondolat”, amely nem új a magyar politikatörténetben. Kifogásolta, hogy a fejtegetés „zárójelbe teszi, hogy egy egyre súlyosbodó klíma- és ökológiai válságban vagyunk, aminek a kezelése és a felkészülés volna az első számú feladat”. Balázs Péter, a Bajnai-kormány egykori külügyminisztere pedig a Hírklikknek úgy fogalmazott: Orbán Viktor valódi kormányzás helyett inkább álmodozik, szerinte a jelenlegi hatalom csak sodródik az eseményekkel, miközben felégeti a felzárkózás útját.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.