„Boldog születésnapot, Péter, az égi rendőri karban!”

Egykori kollégái születésnapján köszöntötték a hős rendőrt, aki intézkedés közben vesztette életét.

Magyar Nemzet
2023. 02. 03. 14:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Boldog születésnapot, Péter, immár ott fent, az égi rendőri karban!” – írta Baumann Péterre emlékezve honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

„Még csak pár napja vettünk búcsút Tőled, és még csak pár napja ígértük meg, hogy mi, budapesti rendőrök örökké őrizzük az emléked, máris ránk virradt egy olyan nap, amelynek a tiédnek kellene, hogy legyen. A születésnapod” – emlékeztek kollégái a posztumusz rendőr főhadnagyra, aki pénteken lenne harmincéves. 

„Az élet vereséget szenved a haláltól, de az emlékezés megnyeri csatáját a semmi ellen” – idézték Tzvetan Todorov bolgár–francia történészt.

A Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy Baumann Péter főtörzsőrmester, a XI. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja január 12-én, intézkedés közben vesztette életét, amikor a droghatás alatt álló Sz. Szilárd három késszúrással megölte. Az elhunyt rendőrt Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és posztumusz főhadnaggyá léptette elő. Baumann Pétert – akit mindenki jókedvű, családját rajongásig szerető, hivatásának élő rendőrként ismert – díszsortűzzel és a járőrautók szirénájával kísérték utolsó útjára a mátészalkai köztemetőben január 26-án. 

Borítókép: Baumann Péter posztumusz főhadnagy (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.