Márki-Zay Péter felesége a hódmezővásárhelyi városházával áll szerződésben

A hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal határozatlan időre szóló szerződést kötött Vincze Felíciával.

Magyar Nemzet
2023. 03. 02. 15:39
20230122 Hódmezővásárhely Bessenyei művelődési ház Vásárhelyi Művészeti Díj átadása Fotó: Török János TJ Délmagyarország Képen: Márki-Zay Péter polgármester Fotó: Török János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal még 2020 decemberében határozatlan időre szóló szerződést kötött Vincze Felíciával, amelynek értelmében Márki-Zay Péter felesége lényegében részt vesz férje, a polgármester munkájában – írta meg a Promenad24.

Márki-Zay feleség utasításokat is adhat a városházán. Fotó: Promenad
Márki-Zay felesége utasításokat is adhat a városházán Fotó: Promenad

Mint kifejtik, a szerződésben meghatározott feladatok szerint a lakosságtól érkezett panaszokat továbbítja, de egyben válaszokat is ad rá a hozzá beérkezett információk alapján. Ezeket vélhetően a hivatal munkatársaitól kéri be, azaz 

utasításokat is adhat a városházán Márki-Zay felesége. 

A lap közérdekű adatigényléssel szerezte meg a dokumentumot. Állításuk szerint Márki-Zay Péter próbálta eltitkolni a feleségével kötött szerződést. A nő személyiségi jogaira hivatkozva a lap munkatársait is rá akartak venni arra, hogy ne hozzák nyilvánosságra, jelezve, az információkat csak nekik küldik, megismerés céljából.

 

Reagált Márki-Zay Péter

– Csak azért kellett a szerződés, hogy Kis Andrea korábbi alpolgármester és a végtelenül rosszindulatú emberek ne tudjanak jogi kifogást találni abban, hogy a felesége hozzáfér a polgármesteri hivatal irataihoz, a számítógépén lévő információkhoz és hivatalos levelezéséhez – idézte Márki-Zay Péter reakcióját a promenad24. A polgármester szerint a felesége megtartja a titkokat, nem hozza nyilvánosságra senki ügyét sem. A polgármester azt is elismerte, még a saját alpolgármestere számára is aggályos volt, hogy a felesége hozzáfér a hivatali dokumentumokhoz és közvetít a hozzá forduló lakosok és a városháza között. A megállapodással a lap szerint ezt „fedték le” jogilag.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Török János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.