Ferenc pápa kezet csókolt Mihály atyának, aki nagyon meghatódott

Potyogtak a könnyei Mihály atyának.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Kurír2023. 04. 29. 12:05
Mihály atya Forrás: Vatican media
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 28-án, magyarországi apostoli látogatásának első napján a Szentatya az egyházi szolgálattevőkkel és munkatársakkal találkozott a Szent István-bazilikában. Miközben kerekesszékben haladt az oltár felé, különleges találkozással ajándékozta meg a szegedi Kardos Mihály atyát, aki betegsége miatt mindkét lábát elveszítve maga is kerekesszékben érkezett – írta meg a Magyar Kurír

„Amikor jött középen előre a bazilikában, én ott voltam a szélén. Megállította az őt toló segítőjét, és először megfogta, majd megcsókolta a kezem. És megáldott. Odaajándékoztam neki az általa írt, és kiolvasott Álmodjunk együtt – Út egy jobb jövő felé című könyvet. Azzal váltunk el, hogy azt mondta, imádkozzunk érte.” – nyilatkozta a lapnak Mihály atya, aki arra a kérdésre pedig, hogyan élte meg a találkozást, csak ennyit mondott: 

„Potyogtak a könnyeim.”

Borítókép: (Forrás: Vatican Media)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.