A miskolciakra költenék a város rekordbevételét

A kormánypártok szerint véget kell vetni a baloldal pénzszórásának és luxuskiadásainak.

2023. 04. 26. 14:30
20210601 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Tömegközlekedés - illusztráció. Fotó: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei költségvetés számaiból jól látszik, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére a miskolci vállalkozások és cégek kiemelten teljesítettek, a város adóbevételei ugyanis mintegy négymilliárd forinttal növekedtek, ami rekordnak számít az elmúlt évekhez képest – fejtette ki a lapunknak megküldött sajtóközleményben Nagy Ákos, a Fidesz miskolci frakcióvezetője. A képviselő gratulált a miskolci cégeknek, és köszönetét fejezte ki, hogy elszántan és keményen dolgoznak a sikerükért, egyben a város sikeréért is.

Sajtótájékoztatót tartanak a miskolci fideszes képviselők, középen Nagy Ákos. Fotó: Magyar Nemzet

A kormánypárti politikus azonban rámutatott arra: az elmúlt csaknem négy évben sajnos bebizonyosodott, hogy a baloldali városvezetés luxuskiadásokra szórja a pénzt, és alkalmatlan a miskolciak képviseletére.

– Nyíltan beismerve százmilliót költenek el saját üdülőjükre, újabb sportállásként üdültetési igazgatót neveznek ki, amelynek részleteit titkolják, takarékosságra hivatkozva luxusbusszal járnak, Dubajba repkednek, milliós vacsorákon dőzsölnek. Éppen ezért úgy látjuk, hogy ez a plusz négymilliárd forintos bevétel kizárólag a miskolciakat illeti – mutatott rá Nagy Ákos. Javaslatuk szerint az adókból befolyt plusz összeget két részre elosztva kell felhasználni. Úgy véli, mintegy 3,6 milliárd forintot a miskolci tömegközlekedés azonnali helyreállítására, négyszázmillió forintot pedig a 36 ezer miskolci nyugdíjasnak járó Salkaházi-juttatás kifizetésére kell fordítani.

Kérjük Miskolc polgármesterét, Veres Pált, hogy kézzel festett Kishercegek helyett a szeptemberi tanévkezdésre haladéktalanul állítsa vissza a tömegközlekedés 2019. október előtti színvonalát, valamint fizesse ki a 36 ezer miskolci nyugdíjasnak járó Salkaházi-juttatást!

– hangsúlyozta Nagy Ákos. A fideszes frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években több mint 150 módosító indítványt nyújtottak be a tömegközlekedés, a turizmus, a közbiztonság rendbetételére, a családok, a vállalkozók és a nyugdíjasok támogatására, de ezeket egy kézmozdulattal lesöpörte a baloldali városvezetés, sok esetben napirendre sem véve a javaslataikat.

Mi akkor is elmondtuk, mint ahogy most is, hogy azonnal le kell állítani a sportállások, a felesleges tanácsnoki, felügyelőbizottsági és más kreált pozíciók kifizetését. Van pénz a kasszában, és ezt végre ne a saját kényelmükre és luxuskiadásaikra, hanem a miskolciakra költsék!

– emelte ki Nagy Ákos.

Borítókép: Miskolci villamos (Fotó: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.