Tizennégy biciklit lopott el egy férfi, a pénzt a családjára költötte

Mindent bevallott.

Magyar Nemzet
Forrás: Police2023. 04. 20. 17:42
null
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorra érkeztek a bejelentések Nagykőrös területén kerékpárlopásokról márciusban és áprilisban is. A bicikliket vagy az egyik templom melletti, vagy a buszmegálló melletti tárolóból lopták el. A tettes nem válogatott a módszerekben, többnyire letaposta vagy szétfeszítette a lakatokat, felpattant a biciklikre, és egyenként elkerekezett velük, ezzel több százezer forintos kárt okozva a tulajdonosoknak – számolt be az esetről a rendőrségi portál.

Április 14-én este történt azonban, hogy bár az egyik helyi rendőr szolgálaton kívül volt, mégis a hivatal épületében akadt dolga, amikor újabb bejelentés érkezett. Ez alapján valaki látta a tettest, amint a Szolnoki úton két lopott kerékpárt tolt maga mellett. A szabadidős járőr nem sokat teketóriázott, egy polgárőrrel a tolvaj nyomába eredt. Sokat nem kellett menniük, a templom melletti tárolóban pillantották meg a férfit, aki éppen egy bringát rángatott, majd ráült és eltekert.

 

A férfi már a helyszínen beismerte, hogy ellopta a kerékpárt és bevallotta azt is, hogy még másik hármat is elvitt aznap este.

A nyomozók a 27 éves H. Ferencet 13 rendbeli kerékpár lopással gyanúsították meg, sőt, egyet önként hozzátett. Védekezésében azt sem tagadta, hogy volt olyan kerékpár, amit pár ezer forintért tovább passzolt, a pénzt pedig családjára költötte.

A nagykőrösi nyomozók a lopott kerékpárokból tízet megtaláltak, amelyeket le is foglaltak, azóta a tulajdonosuknak visszaadták. A Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott H. Ferenccel szemben több rendbeli lopás bűntette, valamint több rendbeli lopás vétsége megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Borítókép: A lopott biciklik (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.