Totálkárosra törte hátulról a kamion a kocsit, a sofőr meghalt

A kamionos elismerte a felelősségét.

Magyar Nemzet
Forrás: Police2023. 04. 19. 17:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Mezőberény felé tartó kamion hátulról nekiütközött egy személygépkocsinak a 47-es számú főúton, Békéscsaba környékén még augusztus 19-én – adta hírül a rendőrségi portál. Mivel az autós balra akart kanyarodni, a felezővonal mellé húzódott, lassított, majd megállt, viszont ezt későn vette észre a kamion sofőrje, és már nem tudta elkerülni az ütközést. 

A személyautó árokba csapódott, a vezetőjét a mentők súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol tíz nappal később meghalt. A kamion sofőrjét a rendőrség halálos közúti baleset okozása bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja, a férfi a kihallgatásán elismerte a felelősségét. Elmondta, hogy gondolt arra, áttér a szemközti sávba, úgy kerüli ki az autót, de szemből is volt forgalom. 

Fotó: Police

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a baleset miatt elrendelt nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a büntetőeljárás iratait 2023. április 19-én továbbította az ügyészségre. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy egy járművet csak úgy szabad követni, hogy ha az elöl haladó jármű hirtelen fékez, 

a mögötte haladó jármű még akkor is biztonsággal meg tudjon állni.

Borítókép: A totálkárosra tört autó (Fotó: police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.