A mai naptól érvényesek az ország- és vármegyebérletek

Sokaknak lesz kedvezményesebb így az utazás a mindennapok során.

Munkatársunktól
2023. 05. 01. 10:02
Csajág, 2021. augusztus 9. A MÁV Start Zrt. egyik 431-es sorozatszámú, GanzMÁVAG-gyártmányú, elektromos meghajtású erõgéppel vontatott és InterCIty (IC) kocsikat is tartalmazó expressz vonatszerelvénye Balatonfüredrõl Budapest Déli pályaudvarára tart az idén villamosított vasútpályán. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2023 május elsejétől használhatóak az ország- és vármegyebérletek, amelyeket lényegében mindenkinek érdemes használni, aki utazásai során rendszeresen átlépi egy vagy több vármegye határát, és a bérlettel vagy jeggyel való havi utazása eddig többe került, mint 18 900 forint (a tanulók és fogyatékkal élők esetében 1890 forint), az utazásaihoz pedig többnyire nem feláras vonatot vagy kocsit (ilyen például az első osztály) vesz igénybe.

– A két új bérlet legnagyobb kedvezményezettjei valóban a vidéken élők lesznek, de jobban járnak vele a fővárosban, illetve a nagyvárosokban élők is – emelte ki egy a Magyar Nemzetnek adott interjújában az új típusú bérletekről az építési és közlekedési miniszter. Lázár János hangsúlyozta: egy átlagos háztartásban a több tízezer forintot is elérheti a havi megtakarítás.

Korábbi cikkünkben összegyűjtöttük a fontos információkat, amelyek alapján mindenki megfontolhatja, hogy miért érdemes vagy nem érdemes az új típusú bérleteket választania.

Borítókép: Egy Balatonfüredről Budapest Déli pályaudvarára tartó gyorsvonat Csajágnál (Forrás: MTVA/Jászai Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.