Annyiszor ütötte meg feleségét húsklopfolóval, hogy eltört a nyele

A nő úgy menekült meg a kilátástalan helyzetéből, hogy halottnak tettette magát, mire a vádlott abbahagyta a bántalmazását.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 05. 22. 9:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki 2022. szeptember 30-án a hajnali órákban a lakásukon húsklopfolóval és késsel támadt a feleségére – közölte az Ügyészség

A vádlott és a sértett 2020 augusztusában házasságot kötöttek, majd a következő év januárjában megszületett közös gyermekük is. Kapcsolatuk azonban megromlott, rendszeresen veszekedtek, 2022 májusában a nő el is költözött a közös lakásból. A vádlott ezt a helyzetet nem tudta elfogadni, többször hívta telefonon a nőt, ellenőrizte, hogy merre jár.

2022. szeptember 30-án hajnali 4 óra 30 perckor a vádlott telefonon felhívta a sértettet, és a nyírteleki lakásukra invitálta. A sértett reggel 6 óra körül gépkocsival megérkezett a lakáshoz, ahová a vádlott beengedte, majd az ajtót kulcsra zárta. Ezt követően kérdőre vonta a feleségét, hogy az hol töltötte az előző estét, majd 

a konyhában az asztalnál ülő nőt egy előre odakészített húsklopfolóval fejbe vágta, amitől a nő a földre esett. 

A húsklopfolóval még többször megütötte a nőt, a klopfoló nyele el is tört. Ezt követően egy 

nagyobb méretű kést vett magához a vádlott és azzal a hátán többször megszúrta a nőt, majd egy újabb késsel a nyakát szurkálta össze.

A sértett kiabálására felébredt a másik a szobában alvó, másfél éves kislányuk, sírni kezdett, mire a vádlott a nőt behúzta a szobába, ahová bekészített egy fejszét és egy kötelet is. A nő úgy menekült meg a kilátástalan helyzetéből, hogy halottnak tettette magát, mire a vádlott abbahagyta a bántalmazását.

Ezután a vádlott bement a fürdőszobába, ahol megpróbálta felvágni az ereit, eközben a nő kimenekült a lakásból, és a szomszédtól kért segítséget. A sértett sérülései életveszélyesek voltak, 4-5 hét alatt gyógyultak meg, ha nem kapott volna időben orvosi ellátást, illetve a szúrások nyaki nagyeret érintettek volna, akkor a helyszínen meghalt volna.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a letartóztatásban lévő férfit, és azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje 17 év fegyházbüntetésre abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.