Véres varjútámadásokról ír a kerületi önkormányzat, élőcsapdával próbálják menteni a menthetőt

Csak a fiókáikat akarják védeni.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 05. 26. 15:55
Close,Up,Of,A,Carrion,Crow,Eating,On,The,Ground, varjú, shutterstock, illusztráció
2022699179 Fotó: Giedriius
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Varjúcsapdákat tettünk ki a kerület több pontján, ugyanis számos varjútámadásról érkezett hír az elmúlt időszakban” – adta hírül közösségi oldalán a XIII. kerületi önkormányzat. Hozzáfűzték: 

„Volt, akit a támadás után erősen vérző feje miatt kórházba is kellett szállítani. A fenti indokok miatt a csapdák elhelyezése mindenképpen szükséges volt”.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a varjak az évnek ebben az időszakában azért agresszívek, mert a fiókáikat védik, nem tűrik meg az embert, de még a kutyákat sem a fészkeik közelében. Ezért nem tanácsos megközelíteni a szárnyasok költőhelyét. 

Tájékoztatnak arról is, hogy varjútámadást megelőzni szinte lehetetlen, a kivédésére azt javasolják a szakemberek, hogy forduljunk szembe az állattal, bármivel suhintsunk felé, és közben többször kiáltsunk rá. Erre minden valószínűség szerint leáll, elrepül a támadó.

A csapdát egyébként kimondottan dolmányos varjak és szarkák befogására tervezték.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.