Baleset is lassítja a haladást az M3-ason

Helyzetjelentés az utakról hétfőn reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform2023. 06. 19. 7:14
null
20200903 MN Budapest Dugó illusztráció Kőbanya Alsó, M3 bevezető szakasz Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Sokan haladnak

  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé, valamint a 39-es kilométernél Bagnál,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton Leányfalu és Budakalász között,
  • a 31-es főúton Maglódtól, valamint 
  • az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az M3-as autópályán a főváros felé vezető oldalon a 40-es kilométernél lelassult a haladás, baleset miatt kerülgetni kell két kisfurgont.

Az M7-es autópályán a Letenye felé vezető oldalon, Érd és Martonvásár között kaszálnak. A lassan mozgó géplánc a 18-as és a 30-as kilométer között szakaszosan zárja le a belső sávot. Az ellenkező irányba, Törökbálint térségében szintén torlódik a forgalom – figyelmeztetett az Útinform.

Csütörtök éjjel kigyulladt egy kamion az M35-ös autópályán, az M4-es autópálya felé vezető oldalon, Derecske térségében. A 65-ös kilométernél az utómunkálatok miatt irányonként csak egy-egy sáv járható.

A  35-ös főúton, Debrecen-Józsa településen megsüllyedt egy csatorna fedlapja, és körülötte a burkolat is beszakadt. A 75-ös kilométernél a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat mellékutakra terelik el.

 

Munkavégzés az utakon

Javítják a burkolatot az M0-s autóúton az M1-es autópálya csomóponti ágán. A belső sávot lezárták, ezért az M1-es autópályára felhajtók torlódásra számíthatnak.

Az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán a 158-as kilométernél fekvő Lajta pihenőhely nem használható, mert garanciális munkavégzés miatt lezárták. Előtte a 162-es kilométernél lévő Moson pihenő, utána a 150-es kilométernél található Hanság pihenő vehető igénybe.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

Az 55-ös főúton, Kisszállás térségében vasútépítési munkák miatt az 50-es kilométernél a vasúti átjáró le van zárva. A forgalom a párhuzamosan kiépített terelőúton halad.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.