Bedrogozva menekült autójával a rendőrök elől egy eltiltott sofőr + videó

Vádat emeltek egy szombathelyi férfi ellen, aki autójával kábítószer hatása alatt száguldozott, majd menekült a rendőrök elől 2021 júliusában – tájékoztatta az MTI-t a Zala Vármegyei Főügyészség.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Ügyészség2023. 06. 27. 11:01
autós üldözés ámokfutó Forrás: Ügyészség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség vádirata szerint a harminchárom éves, büntetett előéletű férfi, akit korábban bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt már eltiltottak a vezetéstől, 2021. július 20-án kora délután ismét kábítószer hatása alatt vezette a városban autóját, amelyben négy utast, köztük egy kiskorút szállított.

A sofőr többször is szabálytalanul váltott sávot, a rendőri jelzésre nem állt meg, és a városon keresztül menekülni kezdett. Zalaegerszeget elhagyva Keszthely felé a 76-os úton, majd Zalaköszvényes külterületén haladt, mintegy óránként 130 kilométeres sebességgel. 

Végül autós üldözés után a rendőrök összehangolt akciójával sikerült megállítani.

A férfi a közlekedési szabályokat többszörösen és durván megsértő magatartásával öt autó vezetőjének és utasainak testi épségét tette ki közvetlen veszélynek.

A sofőr ellen járművezetés eltiltás hatálya alatt, bódult állapotban elkövetett járművezetés, kábítószer-birtoklás és közúti veszélyeztetés miatt emeltek vádat – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség, amely egy videót is megosztott az autós üldözésről.

Borítókép: az autós üldözésről készült felvétel részlete (Forrás: ügyészség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.