Ázsiai cserbenhagyás után bravúr kell a magyar válogatottól

Románia és Olaszország is nyert a zárófordulóban, avagy Japán és a Koreai Köztársaság is kikapott (utóbbi ezzel ki is esett), így a magyar válogatottnak le kell győznie Szlovéniát a feljutáshoz a Bolzanóban zajló jégkorong-világbajnokság utolsó mérkőzésen. Hogy miért? Íme, a matek.

2024. 05. 04. 18:29
magyar jégkorong-válogatott, magyarország, szlovénia, feljutás
A magyar játékosok elszántan készülnek a Szlovénia elleni ütközetre Forrás: MJSZ/Vörös Dávid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként megírtuk, akár úgy is alakulhatott volna az ötödik forduló a Bolzanóban zajló jégkorong-világbajnokságon, hogy Románia kikap Japántól, Olaszország pedig a Koreai Köztársaságtól, s akkor a vb utolsó mérkőzésének, a Magyarország–Szlovénia találkozónak már nem lett volna tétje, mindkét csapat már feljutóként korcsolyázott volna ki.

magyar jégkorong-válogatott, szurkolók, divízió I/A vb, Bolzano, magyarország, szlovénia
A magyar szurkolókon biztosan nem múlik majd a magyar siker Szlovénia ellen. Fotó: MJSZ/Vörös Dávid

Sajnos nem így alakult. A székely játékosokra épülő román válogatott két harmad után 3-1-re vezetett a japánok ellen, akik a hajrában feljöttek 3-2-re, majd az utolsó percre levitték a kapusukat, de – miként az többnyire történni szokott – ők kaptak gólt, így lett 4-2 a vége. Románia ezzel kilencpontos, és a magyar válogatott elé került.

Az Olaszország–Koreai Köztársaság találkozón végképp nem volt semmi izgalom, az olaszok már 4-0-ra is vezettek, végül 8-1-re nyertek, így most nekik is kilenc pontjuk van, s ők is a mieink elé kerültek. Dél-Korea pedig maradt hárompontos, és kiesett.

Íme, az 5. forduló eredményei és az állás a vb-t záró Magyarország–Szlovénia meccs előtt:

Románia–Japán 4-2
Olaszország–Koreai Köztársaság 8-1
Szlovénia–MAGYARORSZÁG 19.30 

Az állás: 1. Szlovénia 9 pont, 2. Olaszország 9, 3. Románia 9, 4. Magyarország 8 pont, 5. Japán 4, 6. Koreai Köztársaság 3.

 

Íme, a lehetséges változatok a magyar–szlovén mérkőzés előtt:

  1. Ha a magyar válogatott – akár csak szétlövéssel – nyer, akkor nincs vita, a csoport élére ugrik és feljut az elitbe.
  2. Ha a magyar válogatott rendes játékidőben kikap, akkor marad nyolc pontja és negyedikként végez.
  3. Akkor izgalmas a kérdés, ha netán a magyar válogatott hosszabbítás után szenvedne vereséget. Ekkor ugyanúgy kilenc pontja lenne, mint Olaszországnak és Romániának. Ekkor a három csapat minitabelláját kell nézni, amiben sajnos a magyar válogatott állna a legrosszabban, hiszen csupán két pontja lenne, amit az olaszok elleni hosszabbításos győzelemért kapott. Az olaszok lennének az elsők négy ponttal, tehát ebből az összevetésből ők jönnének ki a legjobban.

Mindebből tehát az következik, hogy a feljutás érdekében a magyar válogatottnak muszáj legyőznie Szlovéniát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.