CÖF–CÖKA: Katasztrofális Karácsony lakógyűlésének az eredménye

Valójában a szimpatizánsokat akarhatták összeírni a fővárosi adófizetők pénzén – közölték a civilek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 21. 15:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főpolgármester kérdőívvel szervezett budapesti lakógyűlésére mindössze 136 ezer válasz érkezett. Az ötlet és az érdeklődés katasztrofálisnak mondható. A kiküldött levelek elsősorban a szimpatizánsok összeírását célozták, de a fővárosi adófizetők 130 millió forintja bánta – fogalmazott közleményében a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA).
Szerintük hiába történt meg a válaszadásra engedélyezett idő meghosszabbítása, nem dőltek a levelek. Ennek ellenére Karácsony Gergely fantasztikus sikertörténetként értékelte a súlytalan a többségi bizonyosságot nem tartalmazó értesítéseket. Kérdésként merül fel például, hogy hány 14–16 év közötti kiskorú adta le a szavazatát? Valamint a szavazók hány százaléka nem rendelkezik autóval? 

Összegezve az eredményt látszik, hogy 1,7 millió budapesti lakos 91 százaléka nem találta fontosnak a válaszadást, érdemtelennek minősítve a kérdezőt. Ez bizony azt jelenti, hogy baj van a főpolgármester háza táján. Nem kicsi, nagy! 

– írták.
Úgy vélik, Gyurcsány Ferenccel társulva, harcolni a kétharmados többséggel megválasztott legitim kormány ellen rossz ómen, mert a vereség előre kódolt, mint ahogy a 2022-es országgyűlési választások világosan megmutatták. Előremutató, hogy a választók többségi akarata és Budapest lakóinak érdeke pártpolitikai érdekek mentén nem elválasztható. Jövőre bárki is legyen Budapest főpolgármestere, választást csak úgy nyerhet, ha terveiben gyökerezik az optimális és szakszerű együttműködés nemzetünk kormányával – zárul a civil szervezet közleménye.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (Fotó: Kurucz Árpád )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.