Olyan időjárás lesz idén nyáron, hogy azt még elég sokáig fogjuk emlegetni

Valószínűleg.

Magyar Nemzet
Forrás: Index2023. 06. 14. 19:30
Bordeaux,,France,-,July,2019,:,Tourists,And,Kids,Having, hőség, kánikula,
1484960015 Fotó: JeanLucIchard
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kizárt, hogy újra 40 fok közelébe kerülünk, és valószínűleg a napi melegrekordok is meg fognak dőlni – fogalmazott az Indexnek Varga Sándor. Az Időkép meteorológusa megjegyezte, hogy konkrét válaszokat adni szinte lehetetlen, az előrejelzések alapján könnyen sejthető, hogy mire számíthatunk idén nyáron. 

Beszélt arról is, hogy az első hőhullám leghamarabb június végén érkezhet, ekkor többfelé átlépheti a hőmérséklet a 30 fokot.

Ezt feltehetően a tavalyinál nagyobb mennyiségű csapadék, záporok és zivatarok enyhíthetik. Hozzáfűzte, hogy a szezonális előrejelzések alapján az átlagosnál melegebb július várható, illetve fel kell készülnünk a hőhullámokra is, azonban ezek hossza és intenzitása még kérdéses.

Beszámolt arról is, hogy az augusztus az átlagosnál szintén melegebb és egyben szárazabb lehet, a kérdés csak az, hogy mennyire lesznek intenzívek és hosszúak a kialakuló forró periódusok. Az is lehetséges, hogy az ország egyes tájai extrém mennyiségű csapadékot kapnak, míg az ország másik részén extrém kevés eső hullik majd – fogalmazott a hírportálnak Varga Sándor, az Időkép meteorológusa. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shuterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.