SUP-osokat mentettek a Velencei-tónál

Két esetben is be kellett avatkozniuk a vízirendőröknek.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség2023. 06. 26. 13:23
Motorcsónakos vízirendőrök a Velencei-tavon életmentés Forrás: police. hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken este hét óra körül egy ötven és egy hatvan év körüli férfi kérte a Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi körzeti megbízottjainak segítségét a Velencei-tó Felső-tó nevű vízterületén. A mentésre szorulók a nádfalban vesztegeltek SUP-deszkáikkal. A rendőrök szolgálati kisgéphajójukba segítették a két bajba jutott fürdőzőt, akik észlelték a másodfokú viharjelzést, vissza is akartak menni a partra, de a viharos szél és hullámzás rövid időn belül messzire sodorta őket.

Szombaton délelőtt három budapesti strandoló került bajba a Nagy-tisztáson. A két nő és férfi társuk SUP-deszkáikkal a sukorói strand területéről indultak, de a hirtelen felerősödő szélben az egyre erősebb hullámzás beljebb sodorta őket, és önerőből már nem voltak képesek visszatérni. A rendőrök mindhármukat kivitték a sukorói strandra.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság emlékeztetett: 

a vízen különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat. 

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ilyenkor úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel tartózkodni csak a parttól számított ötszáz méteren belül szabad. Másodfokú viharjelzésnél a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor tilos fürödni, a vitorlás hajók kivételével csónakkal és más vízi sporteszközzel tilos közlekedni.

Borítókép: illusztráció (Forrás: rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.