Teljesítettük a bizottság feltételeit, Brüsszelnek fizetnie kell!

Latorcai Csaba szerint a baloldal aknamunkája ellenére a kormány tovább harcol, hiszen a siker titka, hogy ne engedjünk a negyvennyolcból.

Magyar Nemzet
2023. 06. 13. 12:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali pártok már nem leplezetten, hanem „teljes nyílt színen” indítottak támadást az uniós támogatásokkal szemben – hívta fel a figyelmet parlamenti felszólalásában Latorcai Csaba. A területfejlesztési miniszterhelyettes szerint ebben a támadásban az élvonalban vannak a baloldal EP-képviselői, akik akár Magyarországon, akár Brüsszelben, akár Strasbourgban kilincselnek vagy éppen egyezkednek a hazánknak járó források megakasztásáért. Latorcai Csaba rámutatott, hogy a momentumos Donáth Anna márciusban például kijelentette, hogy 

idén már nem kapja meg Magyarország a befagyasztott EU-s pénzeket.

Néhány nappal ezelőtt pedig már teljesen nyíltan azt követelte, hogy az Európai Bizottság támasszon új feltételeket a magyar embereknek járó források kifizetéséhez. Képviselőtársa, Cseh Katalin teljesen nyíltan, mintegy a magyar emberek szemébe vágta: „ha Orbán Viktor marad kormányon, akkor a magyar emberek és a magyar gazdaság nem fog tudni hozzájutni az őket megillető forrásokhoz.”. De Gyöngyösi Márton is április végén már azt jósolta, hogy beérik a baloldali aknamunka eredménye „pár hónap múlva, és pénz se lesz”.

A parlamenti államtitkár szerint felháborító, hogy ezek az európai parlamenti képviselők, ezek a baloldali képviselők havi 5-6 millió forintért azért dolgoznak, hogy – idézőjelben – „hazafias kötelességként” megakadályozzák, hogy a magyar emberek pénzhez jussanak. A kormány ettől függetlenül azonban tovább harcol, hiszen a siker titka, hogy ne engedjünk a negyvennyolcból. 

Magyarország teljesítette az Európai Bizottság feltételeit, ezért Brüsszelnek a közeljövőben ki kell fizetnie a hazánknak járó uniós forrásokat! 

– szögezte le Latorcai Csaba.

Borítókép: Latorcai Csaba területfejlesztésért felelős miniszterelnökségi parlamenti államtitkár (Fotó: MTI/Mészáros János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.