Baleset az M5-ösön, lezárás az M1-esen

Helyzetjelentés a hazai utakról hétfőn reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform2023. 07. 24. 6:37
null
Budapest, 2021. november 15. Villanyoszlopnak ütközött, összetört személygépkocsi a Soroksári úton 2021. november 15-én. A Tûzoltók a sérült sofõrt feszítõvágóval szabadították ki a jármûbõl. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, az M51-es autóút csomópontjánál baleset történt. A 16-os kilométernél lassulásra kell számítani.

Az M4-es autóút Budapest felé vezető oldalán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé útépítés folyik. A 25-ös és a 21-es kilométer között csak egy sáv járható.

A reggeli csúcsban időnként torlódás tapasztalható

  • az M0-s autóút keleti szektorának nagyobb csomópontjaiban,
  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán, illetve
  • az 51-es főúton Dunaharasztinál.

Pest vármegyében, a Vác–Gödöllő összekötő úton, Őrbottyán belterületén egy személyautó villanyoszlopnak hajtott. A 14-es kilométernél az utat lezárták, a forgalmat önkormányzati utakra terelik.

Az M1-es autópályán mindkét irányból lezárták a 135-ös kilométernél lévő Börcsi pihenőhelyet műszaki meghibásodás miatt.

Az M43-as autópályán Csanádpalotánál, az országhatár kilépő oldalán a kamiontorlódás meghaladta a hét kilométert.

A hagyományos Művészetek Völgye Fesztivál a hónap végéig tart. Emiatt a 77-es főúton Kapolcs és Vigántpetend átkelési szakaszán erős jármű- és gyalogosforgalomra lehet számítani. Ezenkívül a hét és fél tonna össztömeg feletti tehergépjárműveket a Pula–Nyírád–Zalaháp–Tapolca útvonalra terelik.

A 4-es főúton Szolnok elkerülő szakaszán, a 99-es kilométernél a Tisza-hídon dilatációs szerkezetet javítanak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. Napközben torlódásokra is számítani lehet.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és a rézsű helyreállításán.

A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek, figyeljék az előjelzéseket, és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba – kéri az autósokat az Útinform.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.