Baleset történt az M4-esen és az M0-son, több kilométeres a torlódás

Helyzetjelentés az utakról.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF2023. 07. 04. 7:40
null
Halásztelek, 2021. március 29. Torlódás az M0-s autóút M1-es autópálya felé vezetõ oldalán, Halászteleknél, ahol egy kisteherautó és egy kamion összeütközött 2021. március 29-én. A kisteherautó sofõrje súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentõhelikopterrel vitték kórházba. MTI/Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeütközött két gépkocsi Nagyigmánd térségében, a 13-as főút és a 8144-es út kereszteződésében. A nagyigmándi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a balesetet szenvedett járműveket. A karambol miatt félpályán halad a forgalom az érintett útszakaszon – közölte a katasztrófavédelem.

A reggeli erősödő forgalom miatt a fővárosba vezető főbb útvonalakon már lassulás tapasztalható, így 

  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán, 
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól, 
  • az 51-es főúton Dunaharaszti térségében és 
  • a Csepel-sziget útjain.

Az M0-s autóút északi szakaszán, a Megyeri híd felé a 71-es kilométernél baleset történt. Csak egy sáv járható, három kilométeres a torlódás.

Az M4-es autóúton Üllő elkerülő szakaszán, az M0-s autóút felé, a 25-ös kilométernél három személygépkocsi ütközött össze. Egy sávot lezártak, torlódásra lehet számítani.

Az M5-ös autópályán Budapest felé, Újhartyán térségében munkavégzés miatt egy sávot lezártak, torlódásra figyelmeztet az Útinform.

 

Munkavégzés az utakon

Az M4-es autóúton, az M0-s autóút csomópontjánál burkolatfelújítási munkák zajlanak. Szolnok irányába egy sávon lehet haladni a 25-ös és a 28-as kilométer között.

Az M3-as autópályán, Kál térségében a 97-es és a 104-es kilométer között tart még a burkolatfelújítás, ahol visszaállt a hétköznapi forgalmi rend, vagyis Vásárosnamény felé csak egy sáv járható, a Budapest felé vezető oldal belső sávjára átterelve. A főváros felé továbbra is két sávon lehet autózni.

Az M6-os autópályán a főváros felé vezető oldalon, Kulcs térségében munkavégzés miatt lezárták az 57-es kilométernél lévő Szentmihályi pihenőt. Helyette a 70-es kilométernél lévő Újvárosi pihenő vagy a 40-es kilométernél lévő Fácános pihenőhely használható.

Karbantartás miatt lezárták az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán a 169-es kilométernél lévő B alagutat. A forgalmat a főváros felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

A magyar–szlovák határszakaszon, a Dunán Neszmély és Dunaradvány (Radvan nad Dunabajom) között új kompátkelőt adtak át a forgalomnak. A komp három és fél tonna össztömegig és díjmentesen használható.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és a rézsű helyreállításán. 

A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek, figyeljék az előjelzéseket, és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba – kérik az autósokat.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.