Berobban a nyár, közelít a 40 fokhoz a hőség + videó

Péntekre megnyugszik az időjárás a Kárpát-medencében.

Magyar Nemzet
Forrás: MET, MTI2023. 07. 14. 8:06
null
Sukoró, 2023. július 12. Fesztiválozók strandolnak az Egyetemisták és Fõiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) elsõ napján a Velencei-tó melletti Sukorón 2023. július 12-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napos idő várható pénteken kevés gomolyfelhővel, döntően csapadék nélkül. 

Csak az északkeleti tájakon fordulhat elő egy-egy futó zápor.

A szél mérsékelt marad. Mindenütt 25 fok alatti középhőmérsékletek várhatók.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Késő estére 21 és 26 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Milyen idő lesz hétvégén?

Egyre stabilabb levegő áramlik fölénk. A következő napokban emelkedik a hőmérséklet, a jövő hét elején néhol már 

közel lehetünk a 40 fokhoz.

A középtávú előrejelzés szerint szombaton jobbára derült, napos, száraz idő várható kevés gomolyfelhővel. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de a Kisalföldön megélénkülhet a déli szél. A minimumhőmérséklet 13 és 20 fok, a csúcsérték 29 és 34 fok között alakul.

Vasárnap napos időre kell számítani, általában kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A délkeleti, majd délnyugati szél helyenként megélénkül, később a Kisalföldön már északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 23 fok, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között várható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.