Meghalt egy huszonnégy éves sofőr Pilisszentlászlónál és egy nő a szolnoki úton

Helyzetjelentés a hazai utakról hétfő reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, OKF, Útinform, Rendőrség2023. 07. 31. 7:06
Broken,Glass,As,Evidence,Of,Car,Accident, rendőrségi helyszínelés
322950158 Fotó: Ground Picture Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személygépkocsijával közlekedett egy férfi hajnalban Pilisszentlászló környékén, a 1116-os út 11-es kilométerszelvényében, amikor eddig ismeretlen okból az árokba hajtott.

A balesetben az autó 24 éves sofőrje olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. 

A jármű 19 éves női utasát életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők.

A Szentendrei Rendőrkapitányság közlekedésrendészei osztálya vizsgálja a baleset okát és körülményekeit – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Halálos baleset a szolnoki úton

A rendelkezésre álló adatok szerint egy pótkocsis tehergépkocsi haladt a 3225-ös számú úton Besenyszög felől Szolnok irányába, amikor éjjel egy óra előtt néhány perccel egy jobbra ívelő útkanyarulatban eddig tisztázatlan körülmények között a sofőr lehajtott az úttestről. 

A balesetben egy nő életét vesztette. 

A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a baleset helyszínelését – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Lezárás a siófoki csomópontnál

Felborult egy kisteherautó az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Zamárdi térségében, a 112-es kilométernél. A balesethez a siófoki hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A helyszínen egy sávon halad a forgalom – tudatta a katasztrófavédelem. Az Útinform tájékoztatása szerint a siófoki csomópontnál csak a belső sávon lehet közlekedni.

 

Karambol a zalalövői úton

Összeütközött egy személyautó és egy kistehergépkocsi a 86-os főút 41-es kilométerénél, Nádasd és Zalalövő között. A karambol következtében a személyautó az árokba borult. A balesethez a körmendi hivatásos tűzoltók érkeztek ki a műszaki mentésre. Az érintett útszakaszon fél pályán halad a forgalom – figyelmeztetett a katasztrófavédelem.

 

Átutazó vendégmunkások

A szokásosnál is több vendégmunkás halad át az országon, ezért a gyorsforgalmi utakon nyugat–kelet irányban érdemben megnövekedett a menetidő, elsősorban az M1-es autópályán.

A tranzitforgalom jelentős részét elsősorban a Németországból érkező autósok teszik ki, ugyanis mostantól már Baden-Württembergben és Bajorországban is iskolai szünet van, utolsóként a német tartományok közül. Ez azt jelenti, hogy jelenleg a teljes Németországban nyári szabadságolási szezon van, ami kihat több térség közlekedésére is.

Ezért a közlekedőknek a következő napokban is telítettebb sávokra kell számítaniuk itthon is, főleg az M1–M0–M5–M43-as autópálya útvonalon.

 

Munkavégzés az utakon

Az M4-es autóúton a Budapest felé tartó oldalon Üllő térségében, a 29-es és a 25-ös kilométer között, illetve Vecsés térségében a 24-es és a 21-es kilométer között a külső sávot aszfaltozzák, a járműveket a belső sávba terelik, emiatt lassul a forgalom.

Az M3-as autópályán Kál térségében, a 97-es és a 104-es kilométer között, valamint a mezőkövesdi szakaszon, a 123-as és a 129-es kilométer között tart még a burkolatfelújítás. Hétfő reggelig érvényben van a hétvégi forgalmi rend, így Vásárosnamény irányába egy sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján lehet haladni, Budapest felé pedig továbbra is két sáv járható.

Burkolatfelújítás miatt terelésen kell áthajtani az M7-es autópályán a Balatonkeresztúri pihenő közelében. A 166-os és 161-es kilométer között a főváros felé tartó oldalon irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.