Jelentős fejlesztések valósulnak meg a GOKVI-ban

Magyarország vezető szív- és érrendszeri betegségekkel foglalkozó intézménye közel két és fél milliárd forint vissza nem terítendő európia uniós támogatást nyert el.

Magyar Nemzet
2023. 07. 19. 21:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy két és fél milliárd forint vissza nem terítendő európia uniós támogatást nyert el a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI), amelyet a kardiológiai infrastruktúra fejlesztésére fognak fordítani. A GOKVI közleménye szerint a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet kardiológiai infrastruktúra fejlesztése elnevezésű projektnek köszönhetően több olyan fejlesztés valósulhat meg a GOKVI-ban, amely hozzájárul a magas színvonalú betegellátás biztosításához. 

 

A projekt keretein belül számos kardiológiai eszköz beszerzése mellett egy kardiovaszkuláris hibrid műtő, a pacemaker laborban egy telepített C-íves RTG berendezés, valamint egy perifériás DSA műtő beszerzése válik lehetővé. 

A tájékoztatás szerint a kardiovaszkuláris hibrid műtő valamennyi ér- és billentyűbetegség, valamint gyermek és vele született felnőtt szívhiba kezelését teszi lehetővé egyetlen műtőben. A beteg mozgatása nélkül a berendezésen bármilyen kardiovaszkuláris sebészeti, illetve katéteres eljárás elvégezhető.

Az új perifériás DSA műtő a „Mentsük meg a lábakat” szakmai program számára dedikált katéterterápiás labor biztosítását teszi lehetővé. Ebben a műtőben egyedülálló módon lehetőség nyílik a perifériás érbetegségek diagnosztikájára éren belülről elvégzett ultrahang segítségével, illetve magára a terápiára is a nagyon meszes szűkületek mechanikus lecsiszolásával. 

A fejlesztés megvalósítását követően, amelynek tervezett időpontja 2023. december 31., az eljárásokhoz való hozzáférés széles körben biztosított lesz.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.