Felborult egy kocsi az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Helyzetjelentés a hazai utakról pénteken reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform2023. 07. 14. 6:52
null
Tárnok, 2015. július 24. Araszoló autók az M7-es autópályán, a Balaton felé vezetõ oldalon Tárnok közelében, miután négy autó ütközött Martonvásár közelében 2015. július 24-én. MTI Fotó: Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Árokba borult egy személyautó az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Nagykanizsa közelében, a 207. kilométernél. A balesethez a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység áramtalanítja a gépkocsit, amely nem akadályozza a sztráda forgalmát – közölte a katasztrófavédelem.

Az Útinform tájékoztatása szerint az M7-es autópályán Letenye felé, 

a Váli-völgyi pihenő és Kápolnásnyék között munkavégzés miatt torlódik a forgalom három kilométer hosszan.

Az 51-es főúton, Dömsöd belterületén, az 51-es kilométernél egy kamion villanyoszlopnak ütközött. A főutat lezárták, kerülni önkormányzati utakon lehet.

A Dunakanyarban, a Visegrád és Nagymaros között közlekedő komp hét óráig csak három és fél tonna össztömegig szállítja a járműveket.

A kamiontilalom a hét végén július 15-én, szombaton délután három órától július 16-án, vasárnap este tíz óráig lesz érvényben. 

A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig vagy az első lerakóhelyig „elgurulhatnak” júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is, de nem vehetik igénybe a kormányrendelet 3. mellékletében felsorolt útszakaszokat.

 

Rendezvények

Hétvégén tartják Békés vármegyében a betyárnapokat. Kondoroson a Szénási utat a Hősök tere és az Ady Endre utca között lezárják. Kerülni helyben lehet.

Szegeden rendezik a nemzetközi kamionos és motoros találkozót. Az egyórás felvonulás július 14-én este fél hatkor indul a Dorozsmai úti régi kamionos parkolóból és a Sziksós fürdőnél ér véget. A Szegeden közlekedők megerősödött forgalomra és hosszabb menetidőre készüljenek.

Balatonlellén, a 7-es főút átkelési szakaszán cirkuszi felvonulást tartanak. Délelőtt 11 órától délután két óráig a 136-os és a 138-as kilométer között rendőri irányítás mellett félpályás korlátozás van érvényben.

Baranya vármegyében, Mohácson rendezik a Duna menti halfesztivált. Lezárták a Szabadság utat a Jókai Mór utcától a Szent János utcáig, a Jókai Mór utcát a Szabadság út és a Gőzhajó utca között, valamint a Szentháromság utcát a Mészáros és a Szabadság utca között. Kerülni helyben lehet.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, a Hernád völgyében, Gönc belterületén megrendezik idén is a barackünnepet. A Nagy Lajos utca és a Kossuth utca kereszteződésében a forgalom elől az utat lezárják, és önkormányzati utakon lehet kerülni.

Békés vármegyében, Dévaványa belterületén megrendezik ismét dévaványai városnapokat, emiatt lezárják az Árpád utat a Fő térnél. Mellékutakon lehet kerülni.

 

Munkavégzés az utakon

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik a kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenniük.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és a rézsű helyreállításán.

A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek, figyeljék az előjelzéseket, és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba – kéri az autósokat az Útinform.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.