Az államalapításunkra való emlékezés talán a legszakrálisabb nemzeti ünnepünk

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője jelezte, hogy hazánknak követni kell azt, amit István király példaként állított elénk.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 20. 9:00
null
20230703 Budapest Simicskó István politikus, országgyűlési képviselő, a Kereszténydemokrata Néppárt KDNP frakcióvezetője. Interjú Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet MN Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az államalapításunkra való emlékezés talán a legszakrálisabb nemzeti ünnepünk, amely mindannyiunk számára erős üzenetet hordoz – írta Simicskó István az MTI-nek küldött közleményében.

A KDNP frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy Európa szerves részének lenni, s egyszersmind keresztény gyökereinket és identitásunkat ápolva, szabadságunkat, függetlenségünket és szuverén államiságunkat megóva erős Magyarországot építeni nem más, mint első szent királyunk ezeréves öröksége.

– Hazánknak és nemzetünknek nem jutott könnyű történelem osztályrészül. Keleti és nyugati támadók is feldúlták az évszázadok alatt, kifosztották, elszakították részeit, járványok pusztították, ugyanakkor mindig meg tudtunk maradni ezen hatalmas súly alatt is Istenben hívő, a családban bízó és mindezért mindig tenni képes és akaró, öntudatos embereknek – írta.

Simicskó István hangsúlyozta, hogy ma is, amikor a szomszédunkban gyilkos háború pusztít, amikor az európai gazdaság komoly nehézségekkel küzd és amikor hatalmi érdekeknek alárendelt világszemléletet kívánnak ránk erőltetni, ki kell tartanunk az öreg kontinens szívében, követve azt, amit István király példaként állított elénk, és amely magában hordozza egy stabil Európa, valamint egy büszke és sikeres Magyarország jövőjét.

– Isten éltessen, Magyarország!

– hangsúlyozta Simicskó István.

Borítókép: Simicskó istván (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.