Karácsony Gergelyék egyesre vizsgáztak zöldpolitikából

Az elszáradt „méhlegelők”, a kiszáradt fák és beépítésre ítélt parkok jól mutatják, hogyan is képzelik Karácsonyék a zöldítést.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 08. 07. 7:24
null
Borítókép: Kiss Ambrus és Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amíg a Belváros egyre szebb és zöldebb, addig a baloldali vezetésű kerületek, élén a fővárossal, csupán csak beszélnek a klímatudatosságról. A főváros közben hanyatlik, kevés a zöldfelület, elszáradt „méhlegelők”, kiszáradt fák és beépítésre ítélt parkok mutatják, hogyan is képzelik a zöldítést. 

A Metropol cikke szerint 

Karácsony Gergely főpolgármester egy pillanatig sem foglalkozott a zöld parkok gondozásával, de még azokkal a növényekkel sem, amelyeket maga a főváros ültetett, a budapestiek pénzén. Több új facsemete azért pusztult ki például a rakparton, mert a főpolgármester nem locsoltatta őket a telepítést követően. Így a filléres zöldítés végül pazarlás lett, annak dacára, hogy állandóan Budapest kivéreztetéséről és a pénztelenségről beszél. 

Budapest első embere ráadásul politikai kérdésként kezeli a zöldítést, vélhetően ezért nem adott engedélyt a kormánypárti Belvárosnak, hogy a Nyugati téren zöld buszvárót alakítson ki, ahogy egyébként a saját kerületében már szinte mindenhol megtette. De a Hild téri park és játszótér működtetését és karbantartását, amely már-már balesetveszélyessé vált, is csak hosszú idő után engedte át az V. kerületnek.

Hasonló állapotok uralkodnak a DK-s vezetésű Óbudán is. A Metropol beszámolója szerint 

méteres gaz lengedezik a szélben, például a nemrég felújított Pethe Ferenc térnél. A térkövek között térdig ér a gyom, a lépcső szélén már nem lehet közlekedni a megnőtt növényzettől. 

Valódi zöldprojekt nincs a kerületben és nem is volt az elmúlt négy évben, pedig szintén rekordköltségvetéssel dolgozik a baloldali városvezetés. 

A helyzet pedig tovább romolhat, ha újabb áremelések jönnek a fővárosban. Tüttő Kata, Karácsony helyettese szerint ugyanis akkora csődhelyzet van, hogy el kell venni a kaszálásra szánt pénzből.

Borítókép: Kiss Ambrus és Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.