Lejárató kampány zajlik a Balaton ellen

A média egy bizonyos része lejáratja a lakosság előtt a Balatont, ami olyan méreteket ölt, hogy komoly gazdasági károkat okozhat a nemzetgazdaságnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Infostart2023. 08. 22. 16:35
null
Zamárdi, 2023. augusztus 1. Vízibiciklis és széllovas (windszörfös) nyaralók a Balatonon. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Méltánytalan hecckampány, ami a Balatonnal, az ott dolgozókkal és az ott vállalkozókkal, de legfőképp az oda érkező vendégekkel szemben zajlik egy ideje a sajtóban  – mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke. 

A vendégszám és az árbevétel növekszik, ami azt a benyomást kelti, hogy a Balaton, köszöni szépen, jól van 

– mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség adatai alapján a szervezet elnöke. Hozzátette: a szállásadók, a vendéglátásban érdekeltek szerint viszont akadnak gondok, és van, ahol visszaesés tapasztalható. A Balatoni Körhöz számos visszajelzés érkezik ugyan, viszont azokból még nem lehet reális következtetést levonni.

Viszont szerinte nem vitás, hogy voltak olyan időszakok júniusban, amikor jöhetett volna több vendég, de szerinte ebben nagy szerepet játszik a Balaton elleni lejáratókampány. 

Ez egész egyszerűen tűrhetetlen és elfogadhatatlan, és mindenképpen lépnünk és tennünk kell valamit

– hangsúlyozta.

Szerinte egyértelműen kijelenthető, hogy a magyar média bizonyos részének kifejezetten ellenséges a hozzáállása a Balatonhoz, 

ami olyan méreteket ölt, hogy az komoly gazdasági károkat okoz az ott dolgozó vállalkozásoknak, ezáltal a nemzetgazdaságnak. 

Lassan azt érzem, hogy jogilag is lépnünk kéne. Olyan legendák terjednek, hogy Horvátország olcsóbb, noha aki a legalapvetőbb matematikai műveletek tudatában van, és elmegy bárhová Horvátországban, beszorozza az árakat az aktuális árfolyammal, rájön, hogy ez egész egyszerűen nem igaz

– emelte ki.

A baloldali médiumok méltánytalan hecckampányáról Bohár Dániel is megosztotta a tapasztalatait a Facebook-oldalán

Horvátországi nyaralása alatt belenézett a külföldi tulajdonú, horvátországi RTL főműsor idejébe, amelyben négyperces riportban számoltak be arról, hogy a tengerpart megfizethetetlen és drága, ezért a horvát embereknek elérhetetlen a tenger – számolt be, majd rámutatott:

A magyarországi RTL ugyanezt műveli, csak a Balatonnal.

Nálunk nem a cevap a „drága”, hanem a lángos, de amúgy minden ugyanaz. Azért fizetik őket, hogy rombolják a nemzeti értékeket – írta a bejegyzésében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.