Már bőgnek a szarvasbikák Gemencen

A gyerekeknek külön programot szerveznek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 21. 14:18
gímszarvas Forrás: Gemenc Zrt. Facebook oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkezdődött a gímszarvasbikák bőgése a Gemenci erdőben. A leghangosabb erdőrészletekbe a Gemenc Zrt. hétvégente szarvasbőgés-hallgató túrákat szervez – közölte az erdőgazdálkodással foglalkozó társaság.

A következő három hétvégén, péntekenként és szombatonként vehetnek részt az érdeklődők a túrákon, amelyeken a vadállomány zavarása nélkül hallgatható a szerelmes bikák nászdala.

A látogatók hullajtott agancs- és bőgőkürt-bemutatón vehetnek részt. Ezt követően megnézhetik a „Legenda és valóság – A gemenci gímszarvas” című interaktív kiállítást.

A csoportok fél hétkor kisvasúttal indulnak a Gemenci erdő rengetegének „leghangosabb” erdőrészletébe, viszont az erdőgazdaság gyermekeknek általában nem ajánlja a  részvételt, mert a többórás kirándulások csak akkor eredményesek, ha a látogatók végig csendben figyelnek.

Egy alkalommal, szeptember 9-én viszont külön a gyermekeknek szánt túrát szerveznek az erdei vasút egyik megállójánál, Lassiban, ahol kézműves-foglalkozások is várják a csendes hallgatózást hamar megunó kicsiket.

A szervezők felhívták a figyelmet, hogy a túrákra csak előzetes bejelentkezés alapján tudják fogadni a kirándulókat.

Borítókép: illusztráció (Forrás: a Gemenc Zrt. Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.