Megtöltik az iskolatáskát

Elindult az Iskolakezdés együtt! elnevezésű, az Ökumenikus Segélyszervezet akciója.

Magyar Nemzet
2023. 08. 15. 14:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is meghirdette Iskolakezdés együtt! segélyakcióját az Ökumenikus Segélyszervezet. A szeptember 1-jéig tartó pénzadománygyűjtéssel kétezer olyan hazai rászoruló gyermeket szeretnének támogatni, akiknek már az első becsengetés előtt rosszabbak lennének az esélyei társaiknál, mert családjuk nem tudja biztosítani számukra a szükséges iskolaszereket

−emelte ki közleményében az Ökumenikus Segélyszervezet.

Mint írják, a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben talán most minden korábbinál több család várja tele aggodalmakkal az őszt. 

A 1353-as adományvonalon (500 forint/hívás) és a www.iskolakezdesegyutt.hu weboldalon érkező adományokból személyre szabott, minőségi tanszercsomagokat szeretnének átadni rászoruló gyerekeknek a tanévkezdésig. 


A gyűjtés és a segélyakció részleteiről sajtótájékoztatón számolt be Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. Mint elmondta: 

tapasztalataik szerint az tanévkezdést megelőző hónap az év azon időszaka, amikor a legtöbb kiadás egyszerre jelentkezik a családokban. Ez egy átlagos helyzetű családnak is kihívást jelent, azoknak pedig, akik nélkülözésben élnek – vagy egy krízishelyzetben éri őket a tanévkezdés – önerőből megoldhatatlan. 

A segélyszervezet iskolásonként tízezer forintból állít össze az adott gyerekek életkoruk és szükségleteik szerinti iskolakezdő csomagokat, amelyeknek értéke a Herlitz Hungária által biztosított egyedi kedvezmények, illetve egyéb felajánlásoknak köszönhetően még jelentősebb értéket képviselnek. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy iparági információk szerint az elmúlt két évben a textiltermékek (táska, tolltartó) árai kb. hatvan százalékkal, a papírtermékek (füzetek, rajzlap, írólap) árai nyolcvan százalékkal, a műanyag áruk (füzetborító) árai több mint száz százalékkal, az egyéb termékek (színes ceruza, vízfesték) árai pedig kb. 15–20 százalékkal nőttek. A kommunikációs igazgató ismertette továbbá, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet már az első becsengetés, azaz szeptember 1-je előtt szeretné eljuttatni a csomagokat a nyár folyamán intézményei látóköréből kiválasztott kétezer gyermek számára. Ennek érdekében a következő két hétben egy nagyon intenzív adománygyűjtő kampányt indítanak, illetve az adományok beérkezésével párhuzamosan elindul a csomagok összeállítása, csomagolása és kiszállítása.  

Az eseményen Wolf Kati énekesnő, a 12. éve meghirdetett Iskolakezdés együtt! kampány arca egy négygyermekes család történetét ismertetve buzdított összefogásra. „A kétezer közül ez három gyermek története, akiknek az Ökumenikus Segélyszervezet segítséget nyújt a tanulásban és esélyt kínál a felzárkózásra. Rajtuk és hasonló nehéz sorsú gyerekeken tud segíteni, aki csatlakozik az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt segélyakciójához” – hangsúlyozta az énekesnő.



Borítókép: Illusztrációt (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.